Το παράλογο Μητσοτάκη

Το παράλογο Μητσοτάκη

Με αυτή την κυβέρνηση, τη δεύτερη ενός Μητσοτάκη, ζούμε τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες, κυριολεκτικά μέσα στο παράλογο. Τόσο που οι κλασσικοί αυτού του είδους της λογοτεχνίας να φαίνονται πολύ πραγματικοί αν συγκριθούν με τους «αρίστους» που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό.

Όταν προκαλούν ολικό lockdown στην ελληνική κοινωνία με ελάχιστα κρούσματα και νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ αλλά τώρα σκέπτονται να πάρουν αυστηρά μέτρα. Όταν αφήνουν τους πολίτες να πηγαίνουν στις εργασίες τους σαν σαρδέλες μέσα στα Μέσα Μεταφοράς αλλά ταυτόχρονα επιβάλουν να εισέρχονται στα καταστήματα ένας –ένας. Όταν αποφασίσουν οι επιχειρήσεις του δημόσιου και του εργατικού τομέα να δουλεύουν με το 40% του δυναμικού τους σε τηλεργασία αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν τους μαθητές ανά τάξη. Όταν ανοίγουν ανεξέλεγκτα τον τουρισμό, αυξάνουν την πληρότητα των πλοίων στο 85% και των αεροπλάνων στο 100% για να κάνουν τη χάρη στις πολυεθνικές του τουρισμού αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι για την αύξηση των κρουσμάτων φταίνε οι έλληνες πολίτες.

Όταν καθημερινά συναγωνίζονται ποιος από τους υπουργούς και τα στελέχη του Μαξίμου πει τα περισσότερα ψέματα μέσω των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης για την οικονομία και το μέλλον της.

Όταν καταστρέφουν τα εργασιακά δικαιώματα που με τόσους αγώνες αποκτήθηκαν για να υποστηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες χρηματοδότες τους αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι το κάνουν για το καλό των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όταν για τις βιβλικές καταστροφές σε Εύβοια και Φθιώτιδα φταίει η «κακιά στιγμή» και η κλιματική αλλαγή αλλά για το Μάτι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δούρου.

Όταν υποστηρίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι με 600 ευρώ βοήθεια θα αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά που επλήγησαν από την τελευταία θεομηνία τις καταστροφές που υπέστησαν.

Όταν οι μαθητές κάνουν καταλήψεις στα σχολεία και ζητούν καλύτερες συνθήκες υγειεινής αλλά η κυβερνητική προπαγάνδα υποστηρίζει ότι δεν θέλουν τις μάσκες και για τον λόγο αυτό διαμαρτύρονται.

Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε ανεξέλεκτη την πανδημία του κορονοϊού στη Μόρια αλλά φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για τα κρούσματα.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά ακόμη η χώρα ζει μέσα στο απόλυτο παράλογο το οποίο προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι το φυσιολογικό.

Όχι, δεν θα μας τρελάνουν αυτοί που έφεραν την καταστροφή και οδηγούν τη χώρα σε μια ακόμη μεγαλύτερη.

Αυτό που θέλουν δεν θα το καταφέρουν. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter