Το «παραμύθι» του αλαζόνα τελειώνει πάντα άδοξα

Το «παραμύθι» του αλαζόνα τελειώνει πάντα άδοξα

Η έπαρση, η αλαζονεία και το σηκωμένο πηγούνι που χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελούν χαρακτηριστικά ανθρώπων που είχαν την εξουσία, αλλά το «παραμύθι» τους έληξε άδοξα. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει η Ιστορία και δεν αναφέρομαι στην ελληνική. Κι αυτό θα πάθει και ο Κυριάκος, να το θυμάστε.
«Αλαζονεία έξις προσποιητή, αγαθών μη υπαρχόντων», έλεγε ο Πλάτωνας. Δηλαδή, η αλαζονεία είναι η προσποίηση προτερημάτων που δεν υπάρχουν». Μας το έλεγε ο «αρχαίος» αυτό, στο Λύκειο, και το θυμάμαι.

*** Η πρωθυπουργάρα μας, που λέτε, πήγε στη ΔΕΘ με τα χαρτιά του, τις σημειωμένες απαντήσεις του, τις προκαθορισμένες ερωτήσεις από τα πετσοταϊσμένα Μέσα και όλα τα κομφόρ. Φυσικά και δεν έδωσε ερωτήσεις σε αντιπολιτευόμενα Μέσα, όπως κάνουν όλοι οι ανίκανοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο. «Ό,τι δεν μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις (για να μην γίνεις ρεζίλι), απόφυγέ το». Με αυτό το δόγμα έγινε η φετινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, με αυτό έγινε και πέρυσι, με αυτό έγινε και πρόπερσι. Πλέον δεν αποτελεί είδηση ότι δεν έδωσε ερώτηση σε Μέσα που ενδεχομένως να τον στρίμωχναν. Η είδηση θα ήταν το αντίθετο. Αλλά θα μου πεις εδώ δεν τόλμησε να πάει σε ντιμπέι (που έλεγε και ο αείμνηστος Αλέφαντος), θα δώσει ερώτηση στο Documento και στο κάθε Documento;

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τον ανασχηματισμό και το φιάσκο της αποτυχημένης υπουργοποίησης Αποστολάκη κι αυτός με ύφος αυταρχικό απάντησε: «Δεν είμαι υποχρεωμένος να δηλώνω δημόσια τα κριτήρια με τα οποία επιλέγω υπουργούς». Ναι, αν είχαμε τυραννία, δικτατορία, μοναρχία, ολιγαρχία και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ίσως να μην ήταν υποχρεωμένος, επειδή όμως ζούμε σε δημοκρατικό κράτος, δυστυχώς για τον ίδιο είναι υποχρεωμένος ν’ απαντά σε τέτοιες ερωτήσεις.
Και το ξέρει κι αυτός.

*** Και πρόσθεσε στη συνέχεια σχετικά με τον ανασχηματισμό «δεν σας το απάντησα γιατί δεν έχω καμία πρόθεση να σας το απαντήσω». Σοβαρά μιλάμε; Βγαίνει ο πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής, τρομάρα μας, χώρας και λέει στην ουσία «δεν γουστάρω, δεν απαντάω» και δεν ενοχλείται κανένας κανονικός δημοσιογράφος; Δεν υπάρχουν πια; Ο ρόλος της κοιμώμενης εδώ και καιρό ΕΣΗΕΑ ποιος είναι; Δεν έπρεπε να πάρει θέση; Δεν έπρεπε να βγάλει μια σκληρή ανακοίνωση που να τον βάζει στη θέση του, αλλά και να κουνάει το δάχτυλο σε όποιον άλλον τολμήσει να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο ενώπιων δεκάδων δημοσιογράφων και του ελληνικού λαού; Δικαίωμα του να μην θέλει ν’ απαντήσει, να μην θέλει να πει την αλήθεια, αλλά κάτι πρέπει να πει. Κι ας μην βγάζει νόημα. Εξάλλου έχει πολλά τέτοια στο βιογραφικό του. Δεν μπορεί να πει, όμως, «δεν γουστάρω, δεν απαντάω». Αυτό θυμίζει σε όλους μας «μαύρες» εποχές για τη χώρα.

https://twitter.com/NikoAgo_/status/1437032365314936833?s=20

*** Και διάβαζε τις απαντήσεις, ανάλογα με το ποιος δημοσιογράφος κάνει την ερώτηση; Πάλι καλά που δεν είχε βάλει υποβολέα με μικρόφωνο στο αυτί.

*** Προανήγγειλε 1.200 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους νέους στην αγορά εργασίας και είπα από μέσα μου «μπράβο», αλλά τελικά, όπως μάθαμε την επόμενη μέρα, δεν πρόκειται για 600+600 ευρώ ο εργοδότης τον μήνα, αλλά για 100 + 100 ευρώ ο εργοδότης τον μήνα για 6 μήνες. Δηλαδή, στην πραγματικότητα πρόκειται για το ίδιο πρόγραμμα (κι ακόμα χαμηλότερο) που τρέχει κατά καιρούς εδώ και πολλά χρόνια είτε από τον ΟΑΕΔ, είτε από το ΕΣΠΑ. Μια απλή αναζήτηση στο google θα σας δώσει τις απαντήσεις.

*** Και προανήγγειλε και δωρεάν δεδομένα στο κινητό τους, της τάξης των 50 GB, για τους νέους 15-17 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο. Στους 12-15 θα δώσει μια θήκη δώρο για το κινητό γιατί δεν βγαίνει, μάνα μου, δεν βγαίνει κι αργότερα στα παιδιά 5-11 θα δώσει μια μπάλα ή μια κούκλα, γιατί πρέπει να διαχωρίζονται από νωρίς τα φύλα.
Υπάρχουν και εξωγήινοι.

*** Έγινε και κορονοπάρτι έμαθα στην Αριστοτέλους την Παρασκευή το βράδυ, πριν τη ΔΕΘ, με τη συμμετοχή πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφων. Όχι η αστυνομία δεν πήγε. Δεν κόλλαγε εκεί ο κορονοϊός, όπως δεν κόλλαγε και στο Ράλι Ακρόπολις, στο Σύνταγμα.

*** Καλή σχολική χρονιά είπαμε; Δεν είπαμε. Εύχομαι σε όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή σχολική χρονιά, χωρίς κρούσματα και τηλεργασία. Και μια συμβουλή προς μητέρες και πατέρες που και εγώ άκουσα από παιδοψυχολόγο φίλη μου. Μην αγχώνετε τα παιδιά σας για τον κορονοϊό. Να τους λέτε να τηρούν τα μέτρα προστασίας, να είναι προσεκτικά, αλλά μέχρι εκεί. Μην τα αγχώνετε. Αν χάσουν και την παιδικότητά τους, τι μας μένει; Αλήθεια.

*** Αυτό που γίνεται ακόμα αγιασμός στα σχολεία το 2021 με ξεπερνά ως άνθρωπο. Τι δουλειά έχει η θρησκεία στα σχολεία; Τι δουλειά έχουν οι παπάδες στα σχολεία. Τι δουλειά έχει η θρησκεία με την Παιδεία; Τι;

Δηλαδή όποιος κρατά σταυρό μπορεί να μην φορά μάσκα;

*** Άντε και καλό μας χειμώνακαι γρήγορα εκλογές.

Η Ντάμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter