Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων καταγγέλλει τον δήμαρχο Πύργου Ηλείας

Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων καταγγέλλει τον δήμαρχο Πύργου Ηλείας

Με σκληρή ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων στρέφεται κατά του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου με αφορμή τις πρωτοφανείς ρατσιστικές του αντιλήψεις και δηλώσειςκατα των προσφύγων και μεταναστών αλλά και την επίθεση που έκανε ο ίδιος στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι που καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Η ανακοίνωση:

Ψεύδη, ύβρεις και συκοφαντίες του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε προχθές βράδυ μιαν ανάρτηση στο Facebook μόνο για φίλους του (και όχι δημόσια) που όμως αναδημοσιεύθηκε σε δημόσια προσβάσιμα ιστολόγια. Σε αυτή απαντούσε, αν και δεν τολμούσε να το κατονομάσει, σε προηγηθέν σχόλιο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) για δηλώσεις του που χαρακτηρίστηκαν ως ρατσιστικό παραλήρημα. Τα δύο κείμενα αναδημοσιεύονται στη συνέχεια.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος καταφεύγει σε ψεύδη:

Ποτέ δεν δήλωσε το ΕΠΣΕ πως επιθυμεί “τη φύλαξη 1.500 ανθρώπων σε συνθήκες απάνθρωπες,” ή πως “στηρίζει τη δημιουργία κέντρου φύλαξης στο Επιτάλιο.” Γενικότερα, το ΕΠΣΕ σχολίασε μόνο τους γενικούς ρατσιστικούς αφορισμούς του Δημάρχου για τους μετανάστες/πρόσφυγες.

Δεν “ζουν στην Ελλάδα 2 εκατ αλλοδαποί,” ξενοφοβικός ισχυρισμός που προβάλλουν χρυσαυγίτες και λοιποί ακροδεξιοί, αλλά, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ 800.000 από τους οποίους οι 200.000 έχουν ιθαγένεια χώρας μέλους της ΕΕ.

Επίσης καταφεύγει σε ύβρεις και συκοφαντίες, επιβεβαιώνοντας με αυτές πως δεν έχει κανένα σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία χλευάζει ως υποκρισία, όπως κάνει κάθε άτομο που παραβιάζει τα δικαιώματα ή/και εκφράζεται ρατσιστικά:

“κατ’ επάγγελμα ευαίσθητοι” “επαγγελματίες της υποκριτικής αμειβομένης ευαισθησίας, μέρος μιας παγκόσμιας υποκρισίας για τα δικαιώματα του ανθρώπου” “τι εξυπηρετούν όλοι αυτοί? ποια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα? είναι αφελείς?” “θα δώσουμε αγώνα προάσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κόντρα στους δήθεν και στους πληρωμένους.” Αν τολμά ας θεμελιώσει από πού προκύπτει πως το ΕΠΣΕ έχει “ευαισθησίες” λόγω επαγγέλματος ή αμοιβής ή οικονομικών συμφερόντων.

Τέλος, ουσιαστικά δεν απαντά σε κανένα σημείο της καταγγελίας του ΕΠΣΕ που καταδίκαζε ως ρατσιστικές τις απόψεις του “για αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από τους αλλοδαπούς (η θεωρία της αντικατάστασης που ενέπνευσε τους μακελάρηδες της Νέας Ζηλανδίας και του Ελ Πάσο)” “για δύο εκατομμύρια «τέτοιους» αλλοδαπούς σήμερα στην Ελλάδα” και “για την ευθύνη συνολικά όλης της τρίτης γενεάς μεταναστών της Γαλλίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.”

Καταληκτικά έχει δίκιο να δηλώνει “δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από κανένα” γιατί είναι ανεπίδεκτος μάθησης όπως κάθε βαθιά αντιδημοκράτης.

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το ΕΠΣΕ: “Επιβάλλεται … να γίνει πιο στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών με τα όργανα παρακολούθησης του Συμβουλίου της Ευρώπης ή με ανεξάρτητα όργανα που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ή το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, αφού αρκετές φορές οι απόψεις τους είναι πιο κοντά στη νομολογία του Δικαστηρίου.”

Η δήλωση του Τάκη Αντωνακόπουλου όπως αναρτήθηκε στο Facebook μόνο για τους φίλους του

3 Δεκεμβρίου 2019

Ας δηλωσουν οι ευαισθητοι οτι επιθυμουν την φυλαξη 1.500 ανθρωπων σε συνθηκες απανθρωπες!!Η πολιτεια δηλωνει οτι δεν γνωριζει την προελευση τους,πολλοι δεν ειναι Συριοι.Προτεινουμε για αλλη μια φορα ανθρωπινες συνθηκες διαβιωσης για τους προσφυγες,φιλοξενια σε κατοικιες των οικογενειων.

Η οικονομικη τους καλυψη υπερεπαρκει για αξιοπρεπη διαβιωση. Γιατι επιλεγεται ο σταβλισμος??? Γιατι δεν αποδιδεται στις τοπικες αρχες, στις τοπικες κοινωνιες η διαχειριση του εργου φυλαξης? Ποσες και ποιες εταιριες διαχειριζονται τους συγκεκριμενους προυπολογισμους?? Ας ερθουν στο Επιταλιο οι κατ επαγγελμα ευαισθητοι να δουν απο κοντα τις συνθηκες. Επαγγελματιες της υποκριτικης αμοιβομενης ευαισθησιας, μερος μιας παγκοσμιας υποκρισιας για τα δικαιωματα του ανθρωπου.

Ας απαντησουν ευθεως οι ευαισθητοι δηθεν της περιοχης στηριζουν την δημιουργια κεντρου φυλαξης στο Επιταλιο? Ειναι ρατσιστες ολοι οι δημαρχοι της χωρας που δεν δεχονται κεντρα φυλαξης στην περιοχη τους? Αμφιβαλλουν οτι οι αθλιες συνθηκες διαμονης και φυλαξης σε συνδυασμο με την παρουσια και παραβατικων στοιχειων μεσα στην αγνωστη σνθρωπινη μαζα,οδηγει σε επικινδυνες συμπεριφορες?Δεν βλεπουν ειδησεις?

Τι εξυπηρετουν ολοι αυτοι? Ποια πολιτικα και οικονομικα συμφεροντα? Ειναι αφελεις? Εμεις ειμαστε με την κοινωνια. Στο Επιταλιο ολοι οι πρόεδροι των όμορων κοινοτητων, οι πολιτιστικοι συλλογοι, για ανθρωπιστικους λογους ειπαν οχι στο “στρατοπεδο συγκεντρωσης” στον τοπο τους.

Στα χωρια συμβιωνουν ειρηνικα χρονια τωρα με πολιτες προερχομενους απο ολο τον κοσμο.

Δε δεχομαστε μαθηματα δημοκρατιας απο κανενα. Θα δωσουμε αγωνα προασπισης της ανθρωπινης αξιοπρεπειας κοντρα στους δηθεν και στους πληρωμενους. Να υπενθυμισω οτι πλεον εδω και καιρο δεν ειμαι μελος κανενος κομματος, εχω εκλεγει ανεξαρτητος δημαρχος. Επισης να γνωριζετε οτι το 90%της ελληνικης κοινωνιας διαφωνει καθετα με την δημιουργια κεντρων φυλακης, παραλληλα εχουμε αποδειξει ως λαος οτι ειμαστε φιλοξενοι. Διαφορετικα πως θα ζουσαν στην Ελλαδα 2 εκατ αλλοδαποι”.

Το δημόσιο σχόλιο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι στις αρχικές δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου

3 Δεκεμβρίου 2019

«Στο κλίμα Σαμαρά-Βελόπουλου-Χρυσής Αυγής ο ΠΑΣΟΚος Δήμαρχος Πύργου, σε ρατσιστικό παραλήρημα, μιλάει για «εισβολή» αλλοδαπών επικαλούμενος τον Αντώνη Σαμαρά, για αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από τους αλλοδαπούς (η θεωρία της αντικατάστασης που ενέπνευσε τους μακελάρηδες της Νέας Ζηλανδίας και του Ελ Πάσο), για δύο εκατομμύρια «τέτοιους» αλλοδαπούς σήμερα στην Ελλάδα, και για την ευθύνη συνολικά όλης της τρίτης γενεάς μεταναστών της Γαλλίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Όσοι δεν τον καταδικάσουν είναι σιωπηροί συνένοχοί του, ιδίως αν είναι κυβερνητικοί ή του κομματικού του χώρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.»

Πηγή: Apokalypseis.com

Φωτογραφία: Ilialive.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter