Το Παρίσι διαψεύδει ότι έχει «μαλακώσει» τη στάση του για το Brexit

Το Παρίσι διαψεύδει ότι έχει «μαλακώσει» τη στάση του για το Brexit

Η Γαλλία απέρριψε σήμερα τα δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν προσφέρει παραχωρήσεις σχετικά με το ιρλανδικό backstop, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Αυτά (τα δημοσιεύματα) είναι αβάσιμα… Η γαλλική θέση είναι εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η συμφωνία για την αποχώρηση δεν είναι επαναδιαπραγματεύσιμη» επισήμανε ένας αξιωματούχος από το Ελιζέ.

Η εφημερίδα The Times έγραψε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η Γαλλία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να παράσχουν εγγυήσεις σχετικά με το ιρλανδικό backstop κι ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει μαλακώσει τη στάση του «για να συμβάλει σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής από την ΕΕ προκειμένου να βοηθήσει στο να περάσει η συμφωνία αποχώρησης».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επιδιώκει αλλαγές στο πλέον αμφιλεγόμενο σημείο της συμφωνίας εξόδου: τον μηχανισμό ασφαλείας στα ιρλανδικά σύνορα (backstop) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν σκληρά σύνορα μετά το Brexit.

Η Τερέζα Μέι σχεδιάζει να μιλήσει στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναζητώντας αλλαγές στη συμφωνία της με την ΕΕ για την αποχώρηση, ημέρες αφότου υπέστη ήττα σε μια συμβολική ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, που ενέτεινε τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία σε 40 ημέρες, όταν η Βρετανία αναμένεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter