Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» Παρασκευαΐδη και καρφώνει Άδωνη

Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» Παρασκευαΐδη και καρφώνει Άδωνη

Επίθεση κατά του υπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Άδωνη Γεωργιάδη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί τον υπουργό ότι παίζει ρόλο τιμητή επί των ανθρώπινων δικαιωμάτων. «Αυτός που», όπως λένε κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, «ήταν μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος!»

Διά σχολιασμού από στελέχη της, η Χαριλάου Τρικούπη, αδειάζει τον βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για ομοφοβικές δηλώσεις του σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών («δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία»), σημειώνοντας ότι δεν εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος. Παράλληλα, όμως, επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του υπουργού Υγείας και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να τον αποπέμψει.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, είχε αναφερθεί στις τοποθετήσεις Παρασκευαΐδη τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτη δήλωση, περίμενα από το ΠΑΣΟΚ να την καταδικάσει. Αυτές οι απόψεις είναι αντιεπιστημονικές. Θέλω να πω στον κ. Ανδρουλάκη να καταδικάσει δημοσίως αυτή τη δήλωση βουλευτή του».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, από τη Χαριλάου Τρικούπη ενημέρωναν ότι στελέχη της, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, επεσήμαιναν: «Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος. Ας μην σπεύδει, όμως, να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Ας δουν στην κυβέρνηση τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως ήδη έχει διατυπώσει δημόσια ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αναμένει την κατάθεση του νομοσχεδίου που προωθείται από τη ΝΔ, στο οποίο διάκειται θετικά επί της Αρχής, τουλάχιστον. Όπως είχε σημειώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΑΝΤ1, «εμείς δεν είμαστε δικαιωματιστές αλά καρτ. Είμαστε αυτοί που ψηφίσαμε, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ από τη ΝΔ ψήφισαν οι 19 από τους 75 βουλευτές», εξηγώντας παράλληλα ότι η φράση «δεν προτίθεται να δέσει τα κορδόνια της ΝΔ» αφορούσε ακριβώς την αντιφατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για το απόγευμα της Τετάρτης, έχει προγραμματιστεί διαδικτυακή σύσκεψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη για τα θέματα ισότητας, το γάμο και την τεκνοθεσία μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Στην ίδια σύσκεψη θα τεθούν ζητήματα σχετικά με το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Ας επισημανθεί ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ιδίως με επίκεντρο το ζήτημα της τεκνοθεσίας/υιοθεσίας, με πιο έντονα εκφρασμένες του βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, του βουλευτή Χίου Σταύρου Μιχαηλίδη (προέρχεται από τη ΝΔ). Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει και επόμενη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, διά ζώσης αυτή τη φορά, ώστε να διευκρινιστεί σε όλο το εύρος της η «γραμμή» της Χαριλάου Τρικούπη, που θα ψηφίσει επί της Αρχής το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter