Το ΠΑΣΟΚ αυτοβαπτίζεται «κεντροαριστερός πόλος» κατά ΝΔ και αστάθειας

Το ΠΑΣΟΚ αυτοβαπτίζεται «κεντροαριστερός πόλος» κατά ΝΔ και αστάθειας

Τον κίνδυνο της μετεκλογικής αστάθειας επισείει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ ως φορέα μιας εναλλακτικής κυβερνητικής λύσης ώστε η χώρα να πάψει να είναι «όμηρος» του ελιτισμού της κυβέρνησης της ΝΔ και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Στον πυρήνα του νέου πράσινου αφηγήματος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η “σοβαρή κεντροαριστερή δύναμη” που λείπει από τη χώρα και ότι αν είναι ισχυρή η “δημοκρατική παράταξη” στις επικείμενες εκλογές, θα δώσει κυβερνητική λύση προγραμματικού χαρακτήρα από την πρώτη Κυριακή, ώστε να μην μπει σε αστάθεια η χώρα.

Δείτε επίσης: Το ΠΑΣΟΚ ξεψαχνίζει τους υποψήφιους βουλευτές

Με μια κάθετη επικοινωνιακή “γραμμή” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το κόμμα του αξιακά και πολιτικά απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό των υποκλοπών, των Πάτσηδων και των Δημητριάδηδων. Όμως, παράλληλα μαζί με τα πυρά κατά του Μαξίμου, που τα εξαπέλυσε αφειδώς μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Real Fm), επιτέθηκε κατά της Κουμουνδούρου, σημειώνοντας ότι ο λόγος της δημοσκοπικής αντοχής της ΝΔ είναι ο φόβος του κόσμου μήπως επιστρέψει η χώρα στο κλίμα που είχε διαμορφώσει η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ξεκαθάρισε ότι η ασφαλής οδός για την απομάκρυνση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ -το προσδιόρισε ως κεντροαριστερή παράταξη- που από την πρώτη Κυριακή εφόσον έχει ισχυρή εντολή θα δώσει κυβέρνηση με προγραμματικό πλαίσιο. Όπως είπε, στην πολιτική οι συσχετισμοί καθορίζονται από την λαϊκή ετυμηγορία.

Πάντως, o Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε να θυμίζει ότι σύμφωνα με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους για τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για αυτοδυναμία και ότι δεν κάνει κυβέρνηση με απλή αναλογική ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει πει όχι σε κυβέρνηση ηττημένων. Επομένως, όπως σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κι οι δυο θα παραδώσουν την εντολή μετεκλογικά. Για να συμπληρώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Εγω δεν θα παραδώσω την εντολή. Θα προτείνω το πρόγραμμά μας. Η χώρα είναι σε ομηρεία μεταξύ ενός επικίνδυνου ελιτισμού και ενός επικίνδυνου λαϊκισμού».

Μάλιστα, με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι χρειάζεται μια σοβαρή κεντροαριστερή δύναμη και ότι στις εκλογές, από την πρώτη Κυριακή, κυβερνητική λύση με ισχυρή δημοκρατική παράταξη, ώστε να μην μπει σε αστάθεια η χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter