Το ΠΑΣΟΚ διακωμωδεί τη Συνταγματική Αναθεώρηση «τζογάροντας» το πολιτικό του μέλλον (Video)

Το ΠΑΣΟΚ διακωμωδεί τη Συνταγματική Αναθεώρηση «τζογάροντας» το πολιτικό του μέλλον (Video)

Πρωτοφανή στάση στα κοινοβουλευτικά χρονικά υιοθετεί η ΔΗΣΥ για τις ψηφοφορίες που αφορούν την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Όπως ανέφερε ο γενικός εισηγητής του κόμματος στην Ολομέλεια, Αν. Λοβέρδος, μόνο ένας βουλευτής της ΔΗΣΥ -πιθανότατα ο ίδιος σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr- θα βρίσκεται στην αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας προκειμένου να δίνει το στίγμα του κόμματος. Οι υπόλοιποι 18 βουλευτές θα απέχουν από τη διαδικασία, με το σκεπτικό να μην καταντήσει η επόμενη –άρα και αναθεωρητική- Βουλή υποχείριο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η τακτική διακωμώδησης προφανώς και υποκρύπτει κομματική ιδιοτέλεια που αποσκοπεί στην επόμενη μέρα και δη στην ανάγκη του ΚΙΝΑΛ να διαδραματίσει το ρόλο του «μπαλαντέρ» της επόμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, ο χρονισμός που η τακτική αυτή επιλέγεται μοιάζει με πολιτική ειρωνεία. Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν περάσει από τότε που Φ. Γεννηματά και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός έκαναν λόγο για ευτελισμό, παρακμή και ξεπεσμό της Δημοκρατίας και των διαδικασιών του Κοινοβουλίου, με αφορμή την ανακληθείσα πρόθεση τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής αλλά και το γεγονός ότι ανεξάρτητοι βουλευτές στηρίζουν το κυβερνητικό έργο χωρίς να προσχωρούν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τι δήλωνε ο Αν. Λοβέρδος:

Δείτε τι δήλωνε η Φ. Γεννηματά:

Πλέον, το ερώτημα που τίθεται για το κόμμα της κας Γεννηματά είναι το τί ορίζεται ως «πολιτικό αλισβερίσι», όταν μπροστά στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που είναι η αλλαγή του καταστατικού χάρτη της χώρας προτάσσεται το κομματικό όφελος εν είδει πολιτικής επιβίωσης. Βέβαια, αν η εξήγηση είναι αντίστοιχη με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται στη ΔΗΣΥ την ψήφο κατά συνείδηση, τότε σίγουρα θα προστεθεί μία ακόμα πολιτική καινοτομία στο παλμαρέ της Φ. Γεννηματά.

Τι είπε ο Λοβέρδος σήμερα

«Όντως από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι αποκλείεται με την ψήφο μας να καταστήσουμε την επόμενη -αναθεωρητική- Βουλή συνταγματικό υποχείριο του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές το 2019» είπε ο θεσμικά ανήσυχος Ανδρέας Λοβέρδος και μετέπειτα πρόσθεσε: «Εμείς, λοιπόν, οι βουλευτές της ΔΗΣΥ θα συμμετέχουμε στην ψηφοφορία αλλά με έναν μόνο Βουλευτή , ούτως ώστε να προκύπτουν τα ¨ναι¨ και τα ¨όχι¨ μας, δίχως όμως να καταστήσουμε την Αναθεώρηση μικροκομματική υπόθεση του νικητή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter