Το ΠΑΣΟΚ ονειρεύεται σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ ονειρεύεται σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση

Με το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» που πήρε από τα χείλη των χιλιάδων συνέδρων που το φώναζαν ρυθμικά στο Τάε Κβον Ντο ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής.

Λίγο πριν, είχε αφήσει ένα λευκό τριαντάφυλλο,  στην καρέκλα δίπλα του, με τον αριθμό 13, ως φόρο τιμής στη μεγάλη απούσα του συνεδρίου, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, που είχε αφήσει ως παρακαταθήκη την ανάγκη για αυτόνομη πορεία, για ενότητα και για προοδευτική σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα.

Στο βίντεο για τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη είχαν επιλέξει να την αποτυπώσουν σαν διαδρομή της δημοκρατικής παράταξης -εικόνες από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Γεώργιο Παπανδρέου έως την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη μεγάλη πορεία μέχρι τη Φώφη Γεννηματά. Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης απέδωσε εύσημα σε όλους τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ για τη συνεισφορά τους ξεκινώντας από τον Κώστα Σημίτη, και φτάνοντας ως τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, που τον άκουγαν διά ζώσης, μια και βρίσκονταν ο ένας πλάι στον άλλο στην πρώτη σειρά.

Όπως είπε, «σήμερα περνάμε σε μια νέα όχθη με αίσθημα ευθύνης στον ελληνικό λαό. Αφήνουμε πίσω ό,τι τον πλήγωσε, απορρίπτοντας αλαζονικές συμπεριφορές». Πάντως, επέμεινε στο ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κρατά τα θετικά στοιχεία -ΕΣΥ, ΑΣΕΠ, Διαύγεια, αποκέντρωση.

Σε όσους τον θεώρησαν αμετροεπή για την δήλωση του περί σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης απάντησε ευθέως  ότι  πιστεύει ότι μπορεί να γίνει. «Η  χώρα χρειάζεται σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι το όραμά του είναι να ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος απέναντι στη ΝΔ , ο οποίος όμως δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Έθεσε κεντρικό πολιτικό  αντίπαλο τη ΝΔ αλλά παράλληλα έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ψήφο του ελληνικού λαού και ανέφερε ως αρνητικά παραδείγματα τον τρόπο που χειρίστηκε η Κουμουνδούρου δραματικές καταστάσεις που υπήρξαν κατά τη διακυβέρνησή της, αναφέροντας με ένταση την περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν θα στήσουμε κυβερνήσεις παρασκηνίου των συμφερόντων κι ας το πάρουν χαμπάρι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ» και σημείωσε ότι δεν μπορεί κανείς να φέρει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ ρωτώντας για συνεργασίες. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται ως ρυθμιστής αλλά ως πρωταγωνιστής» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι η παράταξή μας το βράδυ των εκλογών, η παράταξή μας θα είναι με τους νικητές και θα κοιτά τους ηττημένους, τη  ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει λέγοντας πως «δεν θα πληγώσουμε ξανά τον ελληνικό λαό».

«Μαζί για την αξιοπρέπεια, μαζί για τη νίκη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος κατέβηκε από το βήμα υπό τους ήχους του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου «θα τον μεθύσουμε τον ήλιο». Χαιρετώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης του είπε ότι ήταν μια ωραία ομιλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, που ανέλαβε επικεφαλής του προεδρείου του συνεδρίου. Απευθυνόμενος προς τους συνέδρους, ο Πέτρος Ευθυμίου ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι ήρθε η ώρα για τη δική τους 3η Σεπτεμβρίου, γιατί το ΠΑΣΟΚ «αναγεννάται». Όπως παρατήρησε, «ύστερα από 12 χρόνια που πάθαμε, μάθαμε και αλλάξαμε. Κάτι που δεν επιτρέπεται ποτέ να ξαναξεχάσουμε». «Θα μας το θυμίζουν διαρκώς οι κάθε μορφής καριερίστες που στήθηκαν για μια καρέκλα δεξιά-αριστερά!», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter