Το ΠΑΣΟΚ θα δηλώσει “παρών” στο άρθρο για το ηλικιακό όριο των 15

Το ΠΑΣΟΚ θα δηλώσει “παρών” στο άρθρο για το ηλικιακό όριο των 15

Αν και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, έθεσε πρώτος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του ν/σ το θέμα για διόρθωση φύλου και πριν τα 17 έτη, σύμφωνα με ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από αρμόδια κοινοβουλευτική πηγή της ΔΗΣΥ, η στάση του κόμματος για το επίμαχο άρθρο που αναγνωρίζει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις το δικαίωμα στους ανηλίκους για διόρθωση φύλου θα είναι «παρών».

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η άποψη της Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας αλλά και ο τρόπος σύστασης της διεπιστημονικής επιτροπής χρειάζονται περισσότερο διάλογο. Κατά το σκεπτικό αυτό, αν η κυβέρνηση δεν προτείνει απόσυρση του άρθρου 3, τότε η πρόταση της ΔΗΣΥ είναι να κατατεθεί προεδρικό διάταγμα που να περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις και το πώς θα εφαρμοστεί η διόρθωση φύλου για άτομα της ηλικιακής κατηγορίας 15 έως 17. Επί της αρχής η στάση της ΔΗΣΥ θα είναι υπέρ, ενώ μόνο για το επίμαχο άρθρο θα είναι «παρών», γεγονός που δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΔΗΜΑΡ που θα υπερψηφίσει.

Αξίζει να προστεθεί η τοποθέτηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στην πρώτη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, κατά την οποία ο εισηγητής της ΔΗΣΥ θέτει πρώτος το ζήτημα της διόρθωσης φύλου για ανηλίκους:

«Η καθολική απαγόρευση στη διόρθωση καταχώρησης φύλου σε ανήλικους κάτω των 17 ετών, ίσως – και νομίζω ότι εδώ χρειάζεται ευρύτερη συζήτηση και διάλογος με ειδικούς – να χρειάζεται εξαιρέσεις με βάση ψυχολογικά και ψυχιατρικά δεδομένα με βασική προϋπόθεση την συναίνεση των ασκούντων τη γονική μέριμνα. Θα πρέπει να γίνει συζήτηση, αν κάποιες φορές απαιτείται από τις συνθήκες να γίνει νωρίτερα η διόρθωση φύλου. Επαναλαμβάνω, ότι προφανώς, η συζήτηση αφορά πρωτίστως τους ειδικούς για αυτό και αναφέρθηκα σε ψυχολογικά και ψυχιατρικά δεδομένα». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter