«Το Πέραμα περιμένει, ο περιφερειάρχης ξέρει την κατάλληλη στιγμή»: Ο Παναγιώταρος προαναγγέλλει την επίθεση στο ΠΑΜΕ (Video)

«Το Πέραμα περιμένει, ο περιφερειάρχης ξέρει την κατάλληλη στιγμή»: Ο Παναγιώταρος προαναγγέλλει την επίθεση στο ΠΑΜΕ (Video)

«Το Πέραμα περιμένει. Έχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει».

Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, προανήγγειλλε την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, όπως φαίνεται σε βίντεο που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το βίντεο προέρχεται από ομιλία του Παναγιώταρου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα στις 9/5/2013, τέσσερεις μήνες πριν την επίθεση στους συνδικαλιστές του συνδικάτου μετάλλου. Ομολογεί ευθέως δε ότι αυτός που ανέλαβε εκ μέρους της ηγεσίας να οργανώσει την εγκληματική ενέργεια ήταν ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της περιοχής.

Στο βίντεο παρουσιάζεται επίσης η σκληρή ιεραρχική οργάνωση της Χρυσής Αυγής: «Να έχετε απόλυτη πίστη στα στελέχη της Τοπικής, της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, του Αρχηγού, γιατί αυτοί είναι που φέρανε τη Χρυσή Αυγή εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, με τεράστια ποσοστά, με δύναμη, βλέπετε πόσο οργανωμένοι είμαστε. […] Οπότε απόλυτη πίστη, καμία αμφισβήτηση», λέει ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ειρωνικά ότι η «Κοκκινιά» πρέπει να αλλάξει ονομασία σε ένα χρώμα που να παραπέμπει στο μαύρο, το χρώμα των «παιδιών της Χρυσής Αυγής».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013, οργανωμένο τάγμα εφόδου με περισσότερα από 30 άτομα, κατά τους αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκε σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα για το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Η επίθεση έγινε λίγα μέτρα μακριά από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Λίγο καιρό πριν, στις 8 Αυγούστου 2013, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ζώνη κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν αναφερθεί ανοιχτά στο επερχόμενο χτύπημα. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές απειλούσαν λέγοντας: Ο Λαγός: «(…) Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (…) θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα». Ο Μίχος: «Το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ». Ο Ηλ. Παναγιώταρος: «Το απόστημα που υπάρχει εδώ (…) το ΠΑΜΕ (…) πολύ σύντομα θα τελειώσει».

Στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατά την εξέταση της υπόθεσης της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου Αττικής Σωτήρης Πουλικόγιαννης είχε καταγγήλει ότι οι χρυσαυγίτες «λειτούργησαν κατ’ εντολή εργολάβων μέσα από τη Ζώνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter