Το Περού σκέφτεται να ακυρώσει το Dakar 2019

Το Περού σκέφτεται να ακυρώσει το Dakar 2019

Το Περού, το οποίο αντιμετωπίζει δημοσιονομικά προβλήματα, είναι πιθανό να ακυρώσει το Rally Dakar 2019 που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο έδαφός του, από τις 6 έως τις 17 Ιανουαρίου.

 Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του Dakar,» δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Περού Σέζαρ Βιλανουέβα σε συνέντευξη Τύπου, όπου παραδέχθηκε την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα μπορούσε να υπάρξει μια απόφαση, υπέρ ή κατά της διατήρησης του αγώνα στη χώρα.

«Έχουμε ένα περιορισμένο προϋπολογισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης. «Τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Εμπορίου και Οικονομίας αγωνίζονται να σπάσουν το αδιέξοδο», ανέφερε.

Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο αγώνας ήταν «ένα γεγονός ύψιστης σημασίας για την χώρα, επειδή είναι προφανές ότι συγκεντρώνει την προσοχή στο Περού».

Η Χιλή και η Αργεντινή έχουν αποποιηθεί δύο στάδια φιλοξενίας του Dakar 2019 λόγω μέτρων λιτότητας και η Βολιβία δεν κατόρθωσε να βρει συμφωνία για τη διαδρομή με τον διοργανωτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter