«Το περπάτημα κάνει καλό», απαντά η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων

«Το περπάτημα κάνει καλό», απαντά η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας «το περπάτημα κάνει καλό», σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου σχετικά με αντιπαιδαγωγική συγχώνευση σχολείων στη Θεσσαλονίκη.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για την επικινδυνότητα για τους μαθητές που πρέπει να απομακρυνθούν από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και να περπατούν καθημερινά έως και δυο χιλιόμετρα σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία.

Εξέφρασε τις διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις σχολείων και η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε ότι το περπάτημα κάνει καλό (!) και πως ο ΠΟΥ συστήνει να περπατάμε όλοι 8 χλμ την ημέρα για καλή υγεία.

Η κ. Μιχαηλίδου έδωσε άσχετα παραδείγματα συγχώνευσης σχολείων σε άλλες συνθήκες, υποστήριξε πως οι συγχωνεύσεις γίνονται αφού ληφθούν υπόψη συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων να διασφαλίζεται ότι οι μαθητές δεν θα αναγκάζονται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις και η μετακίνηση θα είναι ασφαλής, δήλωσε πως οι συγχωνεύσεις δεν είναι το «απόλυτο κακό» χωρίς να απαντά για ποιο λόγο γίνονται οι συγκεκριμένες συγχωνεύσεις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε την υφυπουργό Παιδείας να επισκεφθεί η ίδια ως οφείλει τη Θεσσαλονίκη, να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να λάβει υπόψη τις σοβαρές ανησυχίες και προβληματισμούς πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Προχώρησε ακόμη στην κατάθεση στα πρακτικά όλων των ψηφισμάτων ( 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Διδασκόντων 4ου ΓΕ.Λ Θεσσαλονίκης, μαθητών-συλλόγου γονέων και συλλόγου διδασκόντων 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Συλλόγου Διδασκόντων και 15μελες μαθητικό συμβούλιο 17ου ΓΕ.Λ Θεσσαλονίκης, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 34ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 36ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, γονείς και κηδεμόνες 30ου Γυμνασίου, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 17ου ΓΕ.Λ και 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Ε ΕΛΜΕ) τα οποία η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αγνοεί επιδεικτικά.

Η φράση της Δόμνας Μιχαηλίδου για το περπάτημα που κάνει καλό στο 14:20 του βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter