Το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου – Rolls-Royce Sweptail

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου – Rolls-Royce Sweptail

Πρόκειται για το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου, κατασκευάστηκε μετά από απαίτηση ενός «μεγάλου πελάτη» που επιθυμούσε κάτι εμπνευσμένο από τα υπερπολυτελή γιοτ και τις λιμουζίνες του ‘50.

Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα το 2017 και παραμένει το πιο ακριβό του κόσμου, αν και διθέσιο! Είναι όλο χειροποίητο και στοιχίζει 13 εκατομμύρια δολάρια! 

Αυτό το πρόσφατο δημιούργημα η Rolls-Royce, το Sweptail, είναι το πιο εντυπωσιακό και ενδεχομένως πιο όμορφο αυτοκίνητο του κόσμου.

Βασισμένη κυρίως στη Phantom coupe, η τεράστια Rolls-Royce φοράει τον κινητήρα 6.75 λίτρων V12 της Phantom

Ο πελάτης συνεργάστηκε στενά με το σχεδιαστικό τμήμα της Rolls- Royce, για να επιτύχουν το αποτέλεσμα που ήθελε. Το λεπτό πίσω μέρος της είναι προφανώς ο «απόλυτος φόρο τιμής στον κόσμο των αγωνιστικών σκαφών που ενέπνευσαν τον πελάτη».. Μοιάζει με το πίσω μέρος ενός σκάφους.

Παρόλο που είναι τεράστιο αυτοκίνητο στο υπερπολυτελές εσωτερικό της έχει χώρο μόνο για δύο άτομα. Τα καθίσματα είναι δερμάτινα και μπροστά όλο το καντράν είναι φτιαγμένο από ξύλο Μαδασκάρης και γυαλί. Οι τυχεροί που θα κινηθούν με αυτό το αυτοκίνητο, θα έχουν άπλετο φως την ημέρα το οποίο μπαίνει από τη γυάλινη οροφή.

Σύμφωνα με το GQ Magazine, ο παμπλούτος πελάτης της Rolls- Royce, είχε μια πολύ μακριά λίστα απαιτήσεων που ο έμπειρος σχεδιαστής, Giles Taylor, κλήθηκε να ικανοποιήσει. 






Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter