Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή

Δεν ξέρω αν έχουν μεγάλη ή μικρή σημασία αυτά που είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, μιας και ουσιαστικά αφορούν στο σήμερα και μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Κρατώ, όμως, δύο πράγματα. Το ένα ότι έδειξε διάθεση να γίνουν στρατηγικές αλλαγές – οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει μετά τις εκλογές του 2019 συμπληρώνω εγώ – και το δεύτερο ότι μετά απ’ αυτόν είναι το χάος σε ό,τι αφορά στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

*** Όσο κι αν το σύστημα παίζει τα «ρέστα» του για να επιστρέψει ο δικομματισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που χρεοκόπησε τη χώρα, ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε χθες ότι αυτό δεν θα το επιτρέψει να συμβεί. Τον τρόπο τον ξέρει μόνο ο ίδιος. Με αυτόν στο τιμόνι; Με κάποιον άλλον; Κανείς δεν ξέρει.

*** Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνει κόμμα εξουσίας και ο μοναδικός ισχυρός πόλος των προοδευτικών δυνάμεων, τότε θα πρέπει οι αλλαγές να είναι συθέμελες, χωρίς φόβο, χωρίς παρωπίδες, χωρίς κομματικά στεγανά που χαρακτηρίζουν σχεδόν όλες τις αποφάσεις του κόμματος. Κι αυτές μπορεί να τις κάνει μόνο κάποιος με το πολιτικό βάρος του Αλέξη Τσίπρα. Κανείς άλλος.

*** Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο οργανισμός που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του και το 2019 και πολύ περισσότερο τώρα. Κι άντε το 2019 είχε τη φθορά της κυβέρνησης, τώρα; Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει τέτοιο ποσοστό και με τόση μεγάλη διαφορά από το κυβερνών κόμμα, έχοντας ασκήσει μάλιστα εγκληματικές πολιτικές. «Αλέξη με φόρα, άλλαξε τα όλα», όπως λέει ο φίλος.

*** Μετά από τέτοια ήττα ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε καταχειροκροτούμενος στην αίθουσα του Intercontinental. Αν είχε χάσει η ΝΔ με αυτή τη διαφορά και έμπαινε να μιλήσει, αντίστοιχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μέλη της ΚΕ του κόμματος θα του πετούσαν μπουκάλια και ποτήρια και εννοείται πως θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί.

*** Τον θυμάστε τον Χαράλαμπο Λαλούση, εκ των πιστοποιημένων από την ΑΔΑΕ παρακολουθούμενων από την ΕΥΠ, ο οποίος λίγο μετά τον ντόρο αποστρατεύτηκε;
Ε, αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μάλλον ως επιβράβευση επειδή ποτέ δεν μίλησε, ποτέ δεν φώναξε. Όπως και ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

*** Πέσατε από τα σύννεφα που ο Μητσοτάκης είπε ξανά «όχι» σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα, ε; Και εγώ. Δεν το περίμενα με τίποτα. Δεν είχε δώσει ποτέ δείγματα ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντί του. Δεν θυμάστε που έλεγε «όποτε θέλει, όπου θέλει, με όποιον δημοσιογράφο θέλει»; Όχι, ε; Ούτε εγώ.

*** Αν δεν πει η Κανέλλη, έχοντας δίπλα της τον Θάνο Πλεύρη, ότι ο Τσίπρας ξέπλυνε τον Κασιδιάρη, πότε θα το πει; Το ΚΚΕ, κατά τη γνώμη, ποτέ δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά. Με εξαίρεση το 1989 που και τότε είχε γίνει «δεκανίκι» του μπαμπά Μητσοτάκη.

*** Ρε τι ‘ναι αυτοί ρε;

 

*** «Δεν αυτοπροσδιορίζεται η Πλεύση Ελευθερίας ως ένα κόμμα αριστερό», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εμείς το ξέραμε, ας το μάθουν και εκεί, στον ΣΥΡΙΖΑ.

*** Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. δεν θα κατέβουν, λέει, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και θα ψηφίσουν ΚΚΕ. Έχει τόσο μεγάλη σημασία; Έχει, αν λάβουμε υπόψη ότι ο επικεφαλής του κόμματος είχε κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, έχει…

*** Το 40% των ακροδεξιών πήγε στον Μητσοτάκη; Ε, αυτό δεν το περίμενα. Νόμιζα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter