Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο

Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο

Επειτα από πολλά χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε τόσο κοντά να έχει δύο εκπροσώπους στους «χρυσούς» ομίλους του Champions League.

Τελικά τα κατάφερε μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και η μία ομάδα πολυτέλεια είναι για τη χώρα. Γιατί αυτό το ποδόσφαιρο που έχει δεν αξίζει δύο ομάδες στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Με τόσο αναξιόπιστο πρωτάθλημα, σε τόσο τοξικό περιβάλλον, μας άξιζε να έχουμε δύο ομάδες στο Champions League; Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι άδικο πολλές φορές, αλλά σε βάθος χρόνου είναι δίκαιο άθλημα. Και ως ελληνικό ποδόσφαιρο ό,τι σπέρνουμε τόσα χρόνια αυτό θερίζουμε. 

Και μπορεί να μείναμε με έναν εκπρόσωπο στη διοργάνωση, όμως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, αφού από του χρόνου η πρόκριση στους ομίλους θα είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς η Ελλάδα έχει βυθιστεί στις χαμηλές θέσεις του ranking της UEFA και θα πρέπει να γίνουν πράματα και θάματα για να αλλάξει η κατάσταση. 

Και το θέμα δεν είναι αγωνιστικό. Είναι στο πώς οι Ελληνες παράγοντες προσεγγίζουν το σπορ και πώς του συμπεριφέρονται. Κι όταν δεν έχουν όραμα, πρόγραμμα, σχέδιο, φιλοδοξίες μεγαλύτερες από το «πρώτοι στο χωριό» δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Από του χρόνου ο πρωταθλητής θα μπαίνει από τα τέλη Ιουνίου στην Ευρώπη και θα πρέπει να ξεπερνά τέσσερις προκριματικούς γύρους για να φτάνει –αν φτάσει– στους ομίλους. 

Οκτώ παιχνίδια και αν… Παράλληλα, οι τρεις ομάδες που θα πάρουν τα υπόλοιπα εισιτήρια για την Ευρώπη δεν θα μετέχουν στο Europa League αλλά στον β΄ προκριματικό γύρο της νέας διοργάνωσης της UEFA, της Conference League, στην οποία θα παίρνουν μέρος μικρομεσαίες ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και κυρίως ομάδες από ποδοσφαιρικές… υπερδυνάμεις όπως Μάλτα, Αρμενία, Λιθουανία, Λετονία, Ισραήλ και άλλες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter