Το πολυκατάστημα των Galeries Lafayette στο Παρίσι επαναλειτουργεί από το Σάββατο

Το πολυκατάστημα των Galeries Lafayette στο Παρίσι επαναλειτουργεί από το Σάββατο

Το φημισμένο πολυκατάστημα του Παρισιού Galeries Lafayette θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για τους καταναλωτές αύριο το πρωί, μετά το πράσινο φως που του άναψε η ηγεσία της αστυνομίας, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της επιχείρησης, η οποία παρέμεινε κλειστή για περίπου τρεις μήνες λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στο χθεσινό διάταγμα που δημοσίευσε η αστυνομία του Παρισιού, με το οποίο καταργούσε εκείνο της 13ης Μαΐου, το οποίο διέτασσε το κλείσιμο των Galeries Lafayette της λεωφόρου Haussmann για το κοινό, “προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση” του ιού.

Ο διοικητής της αστυνομίας εξηγεί ότι έλαβε την απόφαση αυτή λόγω της “ευνοϊκής εξέλιξης στην υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο Παρίσι και στη μείζονα περιφέρεια της πρωτεύουσας” και καθώς η επιδημία, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 28.662 άνθρωποι στη Γαλλία, υποχωρεί ημέρα με την ημέρα σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.

Με το ίδιο χθεσινό διάταγμα επιτρέπεται επίσης η επαναλειτουργία του εμπορικού κέντρου Italie 2 στο Παρίσι.

Το πολυκατάστημα, όπως και πολλά άλλα μεγάλα εμπορικά κέντρα στο Παρίσι, έκλεισε ύστερα από κυβερνητική απόφαση που απαγόρευε τη λειτουργία επιχειρήσεων με επιφάνεια άνω των 40.000 m2 στην περιοχή του Παρισιού λόγω των δυνητικών κινδύνων για την υγεία, και παρέμενε κλειστό παρά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που στη Γαλλία ξεκίνησε στις 11 Μαΐου.

Στο δελτίο Τύπου της, οι Galeries Lafayette τονίζουν πως το εμβληματικό τους κατάστημα στο Boulevard Haussmann θα ανοίξει εκ νέου το Σάββατο στις 11:00 (12:00, ώρα Ελλάδος) “αυστηρώς συμμορφούμενο προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη σωματική απόσταση”.

“Ο αριθμός των πελατών θα είναι περιορισμένος και η ροή των επισκεπτών θα οργανώνεται με βάση συγκεκριμένες εισόδους και εξόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 m2”, τονίζει το πολυκατάστημα.

Έχουν επίσης ληφθεί και άλλα προληπτικά μέτρα: η υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και υπαλλήλους, η παροχή υδροαλκοολικού τζελ, σήμανση στο έδαφος για την τήρηση των αποστάσεων και η εγκατάσταση παραθύρων πλεξιγκλάς στα ταμεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter