Το πόθεν έσχες Πάτση εκθέτει (κι άλλο) τον Μητσοτάκη: Κατείχε παράνομα εταιρίες σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο

Το πόθεν έσχες Πάτση εκθέτει (κι άλλο) τον Μητσοτάκη: Κατείχε παράνομα εταιρίες σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο

Τρεις κυπριακές εταιρίες (HORSELORD LTD, SIGHTGREEN LTD και DAGORLIA LTD) και μία στο Ηνωμένο Βασίλειο (STARMASS LIMITED), η οποία ανήκει στη σύζυγό του, περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση, κάτι που συνιστά εξόφθαλμη παρανομία.

Την Πειραιώς, την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και -κυρίως- τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκθέτουν όσα εντοπίζονται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2021 του «κορακιού», Ανδρέα Πάτση.

Σύμφωνα με τον νόμο που είχε ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας απαγορεύεται να συμμετέχουν -πόσο μάλλον να κατέχουν- εταιρίες στην αλλοδαπή, αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται ο κ. Πάτσης δεν είχε ακούσει κάτι επ΄ αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις του τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και του Παύλου Πολάκη, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε διαγραφεί από την ΚΟ, ενώ τον Ιανουάριο του 2023 είχε αρθεί η ασυλία του προκειμένου να επιληφθεί η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τα αδικήματα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, καθώς και συμμετοχής σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή

Επιπλέον, ο κ. Πάτσης πρόσθεσε ένα οικόπεδο στα Γρεβενά, κατέχοντας πλέον οκτώ ακίνητα. Σημαντική, όμως, είναι η μεταβολή στις καταθέσεις του, καθώς από 2.304.852 ευρώ που ήταν στη δήλωση του 2020, στην τελευταία δήλωση περιλαμβάνονται περί τα 1.023.463 σε διάφορες τράπεζες. Η εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής αποπλήρωσε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ως προς τα εισοδήματα, ο κ. Πάτσης και η σύζυγός του δηλώνουν περίπου 130.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών αρχηγών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter