Το «πραξικόπημα» του Αυγενάκη

Το «πραξικόπημα» που επιχειρεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο, με το οποίο πετάει στα σκουπίδια τη συμφωνία που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο – Ιανουάριο με FIFA και UEFA προκειμένου η νέα διοίκηση να εκλεγεί τον Ιούλιο, έβαλε φωτιά στο προεκλογικό παρασκήνιο.

Η συμφωνία μιλούσε για εκλογές τον Ιούλιο έτσι ώστε μόλις έβγαινε η νέα διοίκηση FIFA και UEFA θα αποχωρούσαν από την Ελλάδα και η ΕΠΟ θα έβγαινε από το καθεστώς επιτήρησης που βρίσκεται μια τριετία τώρα… 

Ομως ήρθε ο Αυγενάκης να τα διαλύσει όλα. Κι αυτό γιατί άλλο είναι να ψηφίζουν 52 ενώσεις, οπότε μπορεί εύκολα να τις ελέγξει κάποιος ισχυρός, κι άλλο το εκλογικό σώμα να ανοίξει π.χ. με 500 ψήφους! Χαμένοι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έχουν αυτήν τη στιγμή το πάνω χέρι στις ενώσεις και φυσικά στην ΕΠΟ και στα κέντρα αποφάσεων. Κερδισμένος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ο Ολυμπιακός, αφού οι δύο ανταγωνιστές του δεν θα μπορούν πλέον να ελέγχουν την ομοσπονδία. Ομως αυτό είναι το λιγότερο.

Γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος έχει να κάνει με την αντίδραση των FIFA και UEFA, που άλλα συμφώνησαν και άλλα συμβαίνουν, λόγω πλήρους αφερεγγυότητας του υφυπουργού και της κυβέρνησης. Γιατί αν θεωρήσουν την αλλαγή ημερομηνίας των εκλογών παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, δεν αποκλείεται ο πέλεκυς να πέσει βαρύς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε μέσα στην εβδομάδα που έρχεται οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές αναμένεται να στείλουν επιστολή στην κυβέρνηση και την ΕΠΟ που θα ξεκαθαρίζει τα πάντα. Κι εκτιμώ πως παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Αυγενάκη, στο τέλος θα περάσει αυτό που θέλουν οι ξένοι επιτηρητές και όχι η κυβέρνησή του…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.