To πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone επιστρέφει ανανεωμένο για τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό

To πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone επιστρέφει ανανεωμένο για τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό

To αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, που μετράει πλέον περισσότερους από 95.000 ωφελούμενους σε όλη τη χώρα, επιστρέφει με τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, με στόχο να «μυήσει» μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην STEM εκπαίδευση.

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, μπορούν να λάβουν μέρος, δημιουργώντας και σχεδιάζοντας μια κατασκευή ή μια τεχνολογική εφαρμογή που θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα της καθημερινότητας τους ή της τοπικής κοινωνίας.  Οι μαθητές σχηματίζουν τη δική τους ομάδα με επικεφαλής κάποιον/α εκπαιδευτικό, που θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή έως τις 19 Μαρτίου 2023 και στη συνέχεια να υποβάλει το project έως 30 Απριλίου 2023, διεκδικώντας μοναδικά δώρα. Συγκεκριμένα, η νικητήρια ομάδα του διαγωνισμού θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι στο Λονδίνο, γεμάτο επισκέψεις σε μέρη επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Στοχεύοντας στην εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης της νέας γενιάς στις εκθετικές τεχνολογίες, το Generation Next «μεγαλώνει» σε διάρκεια, ενοποιώντας τους δύο εκπαιδευτικούς κύκλους που γίνονταν μέχρι και πέρυσι, σε έναν. Με την αλλαγή αυτή, οι ομάδες που επιθυμούν να υποβάλουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για να ερευνήσουν τις πιθανές περιοχές της εργασίας τους και του προβλήματος που θα επιλύσουν, να οργανώσουν και να ολοκληρώσουν την υποψηφιότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν την STEM εκπαίδευση, μέσα από το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας www.generationnext.vodafone.gr που περιλαμβάνει τόσο βίντεο και εκπαιδευτικούς οδηγούς για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, όσο και πολλές ‘’Do It Yourself’’ κατασκευές.

Παράλληλα, και φέτος εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα δωρεάν online μαθήματα, διάρκειας 7 εβδομάδων κάνοντας την εγγραφή τους στην εκπαιδευτική πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ξεκινάει στις 1η Νοεμβρίου 2022 και ο δεύτερος στις 21 Φεβρουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι, για όποιον/α το επιθυμεί, μετά το πέρας των μαθημάτων και εφόσον έχουν επιτύχει στα τεστ αξιολόγησης της κάθε ενότητας, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το Generation Next Certificate”.

Τέλος, συνεχίζονται και για τη φετινή σχολική χρονιά τα δωρεάν εξωσχολικά εργαστήρια  STEM Labs, όπου εκπαιδευτικοί απομακρυσμένων περιοχών από όλη την Ελλάδα, εκπαιδεύονται πάνω στην STEM εκπαίδευση με σκοπό να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια των STEM labs, οι μαθητές/τριες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή τόσο με την STEM τεχνογνωσία όσο και να πειραματιστούν πάνω στις νέες τεχνολογίες, καλλιεργώντας τις δεξιότητες αλλά και τη φαντασία τους.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Skills Upload Europe, που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone σε 14 χώρες και ειδικότερα του προγράμματος SkillsUploadJr στο οποίο ανήκει και το πρόγραμμα Generation Next, στόχος μας είναι η γεφύρωση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και εκπαιδευτικών της χώρας μας, ώστε να μάθουν να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες με αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα και κριτική σκέψη. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το πρόγραμμα, κάνοντας την τεχνολογία προσιτή σε όλους και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τις νέες ομάδες του διαγωνισμού».

Το Ίδρυμα Vodafone συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια προσφοράς και δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, υλοποιώντας στον τομέα της Εκπαίδευσης προγράμματα που ενισχύουν τις δεξιότητες της νέας γενιάς. Το Generation Next υλοποιείται από το 2017, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής και μέχρι σήμερα μετρά περισσότερους από 95.000 ωφελούμενους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter