Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Στα χρόνια της κρίσης χάθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας με την ανεργία να φτάνει στα τέλη του 2014 στο απίστευτο 28%. 

Η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει την ανεργία στο 18% ωστόσο η Αντιπολίτευση την κατηγορεί ότι η μείωση οφείλεται στις ελαστικές μορφές εργασίας.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν βασικό θέμα στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας του κυβερνώντος κόμματος είναι αφενός η καταπολέμηση της ανεργίας αφετέρου η ενίσχυση της θέσης του εργαζόμενου ειδικά από τη στιγμή που το φιλελεύθερο αφήγημα θεωρεί την ελαστική εργασία φιλική προς την ανάπτυξη.

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο τέλος της τετραετίας η χώρα να έχει ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση.

ΓΙ αυτό επιδιώκει τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας εντός τετραετίας με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, ώστε στο τέλος της τετραετίας το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τη μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10% εντός τετραετίας

Την εφαρμογή κινήτρων για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας

Την ενίσχυση των μέτρων κατά της υποδηλωμένης εργασίας, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία

Και την αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων.

Γι αυτό μία από τις βασικές, αν όχι η βασικότερη, δέσμευση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία είναι η νέα αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 7,5 % το 2020 και 7,5% το 2021 και η επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους από το 2022. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter