Κολωνός: Το πρωί «σωτήρας παιδιών», το βράδυ βιαστής

Κολωνός: Το πρωί «σωτήρας παιδιών», το βράδυ βιαστής

Το κύκλωμα του Κολωνού και πώς ο Μίχος έχτιζε το προφίλ του. Τι κρύβει η κατάθεσή του εναντίον γυναίκας με δύο ανήλικα και γιατί δεν επενέβη το ΑΤ της γειτονιάς

Ως προστάτης των παιδιών της γειτονιάς του εμφανιζόταν ο κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία Ηλίας Μίχος, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται, έχτιζε μεθοδικά και επί χρόνια το προφίλ του καλού και έντιμου νοικοκύρη, γείτονα και θρησκευόμενου οικογενειάρχη, ενώ παρουσιαζόταν και σαν ασπίδα για κακοποιημένα –κατά τον ίδιο– παιδιά.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, o Ηλ. Μίχος είχε καταθέσει ενόρκως πριν από ακριβώς τρία χρόνια υπέρ γνωστού του σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση για ενδοοικογενειακή υπόθεση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει πολλάκις το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, με το οποίο ο 53χρονος φερόμενος ως βιαστής μιας ανήλικης και μαστροπός είχε προνομιακές, καταπώς φαίνεται, σχέσεις. Οπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος ουδέποτε ασχολήθηκαν με τη σοβαρή υπόθεση που αποκαλύπτεται, ενώ δεν αναζήτησαν ποτέ τον γνωστό του Μίχου προκειμένου να τον συλλάβουν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, παρότι γνώριζαν πού και πότε να τον εντοπίσουν.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Ηλ. Μίχος εμφανίστηκε ενώπιον συμβολαιογράφου και κατέθεσε ενόρκως προκειμένου η μαρτυρία του να αξιοποιηθεί από τον γνωστό του σε δικαστήριο. Στην κατάθεσή του, την οποία αποκαλύπτει το Documento, εμφανίζεται να προσπαθεί να προστατέψει δήθεν δύο ανήλικα παιδιά από τη μητέρα τους, η οποία βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με τον πατέρα τους, ενώ το ΑΤ Κολωνού, παρότι ήταν υποχρεωμένο, καταγγέλλεται ότι άφησε μια μητέρα στο έλεος του πρώην συζύγου της, παρότι σε βάρος του έχουν κατατεθεί δώδεκα μηνύσεις.

Η σύνδεση του βιαστή και μαστροπού Μίχου, αλλά και μάρτυρα υπέρ του συζύγου-πρωταγωνιστή της υπόθεσης που φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, με το ΑΤ Κολωνού, στο οποίο, όπως έχει γραφεί χωρίς να διαψευστεί, δώριζε είδη καθαριότητας, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, τα οποία καλούνται πια να απαντήσουν τόσο το εν λόγω τμήμα όσο και οι λεγόμενοι «αδιάφθοροι» της αστυνομίας. Εξάλλου ο Μίχος είχε αναρτήσει ακόμη και φωτογραφία με τον πρώην διοικητή του τμήματος, ο οποίος πάντως διά του συνηγόρου του Διαμαντή Μπασαρά έχει διαψεύσει επισήμως κάθε σχέση μαζί του.
Για να γίνει πάντως αντιληπτό το μέγεθος της υποκρισίας και της αθλιότητας του 53χρονου κατηγορουμένου για τη διάπραξη των ειδεχθών εγκλημάτων του βιασμού παιδιού και της μαστροπείας, ο Μίχος έχει καταθέσει επί λέξει: «Στη συγκεκριμένη γειτονιά (σ.σ.: στον Κολωνό) διατηρώ επιχείρηση σχεδόν δέκα χρόνια και για πρώτη φορά ένιωσα την ανάγκη να πλησιάσω ένα γονιό (σ.σ.: τον γνωστό του) και να του πω ότι πρέπει να κάνει κάτι για να προστατεύσει τα παιδιά του».

Εξώδικο-κόλαφος προς την αστυνομία

Προς το Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού αλλά και προς το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έχει σταλεί από την περασμένη Πέμπτη εξώδικο-κόλαφος διά του οποίου ζητούνται επιτέλους πειστικές απαντήσεις. Το εξώδικο απέστειλε ο συνήγορος της γυναίκας η οποία έχει κερδίσει δικαστική διαμάχη απέναντι στον σύζυγό της και γνωστό του Μίχου για ενδοοικογενειακή υπόθεση. Το θέμα θα περνούσε ίσως στα ψιλά αν από την εξώδικη διαμαρτυρία του ποινικολόγου δεν προέκυπτε σύνδεση της υπόθεσης της εντολέα του με τον βιαστή και μαστροπό Ηλ. Μίχο και το ΑΤ Κολωνού.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Documento, ο Μίχος εμφανίστηκε και κατέθεσε ενόρκως υπέρ του συζύγου, για τον οποίο το δικαστήριο έχει κρίνει ότι πρέπει να καταβάλλει διατροφή στην εν διαστάσει σύζυγό του και στα δύο παιδιά τους, πράγμα το οποίο ο ίδιος δεν κάνει. Μάλιστα, ενώ εναντίον του συζύγου έχουν κατατεθεί δώδεκα μηνύσεις στο ΑΤ Κολωνού για μη τήρηση όσων έχει διατάξει σε βάρος του η Δικαιοσύνη, οι αστυνομικοί εμφανίζονται να μην αναζήτησαν ποτέ τον σύζυγο ώστε να τον συλλάβουν με την αυτόφωρη διαδικασία, παρότι ήταν ενήμεροι πού ακριβώς και ποια συγκεκριμένη ώρα θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν.

Το πλέον προκλητικό είναι ότι ο παιδοβιαστής Μίχος έχει δηλώσει ενόρκως ότι ήθελε να πλησιάσει τον πατέρα και να του επισημάνει ότι πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά από τη μητέρα τους. Εμφανιζόταν δηλαδή ως προστάτης των παιδιών του Κολωνού και ως κατήγορος της μάνας, η οποία κατά τη μαρτυρία του μιλούσε άσχημα και χτυπούσε τα παιδιά.

Η αναξιόπιστη κατάθεση του… δωρητή

Στο εξώδικο που έχει ήδη επιδοθεί τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού όσο και στους λεγόμενους «αδιάφθορους» της αστυνομίας εκφράζονται ερωτήματα για τις σχέσεις του προφυλακισμένου Ηλ. Μίχου με αστυνομικούς που υπηρετούν στο τμήμα του Κολωνού, στο οποίο ο κατηγορούμενος για μαστροπεία και βιασμό φέρεται να δώριζε είδη καθαριότητας. Η εμπλοκή του Μίχου στην ενδοοικογενειακή υπόθεση προέκυψε όταν ο ίδιος κατέθεσε υπέρ του γνωστού του και εν διαστάσει συζύγου της γυναίκας, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο ίδιος, ότι εκείνη βασάνιζε τα παιδιά της. Φυσικά η μηνυτήρια αναφορά και όσα ισχυρίστηκε ο 53χρονος αυτονόητα τέθηκαν στο αρχείο, ενώ πλέον εκκρεμεί η δίκη του πατέρα για τα αδικήματα της κατ’ εξακολούθηση συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης. Αυτό σημαίνει ότι και η ένορκη κατάθεση του Μίχου κρίθηκε τουλάχιστον αναξιόπιστη.
«Ο ως άνω προφυλακισθείς (σ.σ.: Ηλ. Μίχος) εμπλέκεται σε υπόθεση οικογενειακού δικαίου της εντολέως μου, αφού έχει καταθέσει όλως ψευδώς και αναληθώς, διατηρώντας κατά δήλωσή του στενές σχέσεις και επαφές με τον πρώην σύζυγό της, ότι δήθεν βασάνιζε εκείνη τα τέκνα τους, σε μία προσπάθεια του τελευταίου να πάρει από εκείνη την επιμέλεια. Η ως άνω δυσώδης υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο ως κραυγαλέα ψευδής και έχει μείνει μόνο η εκδίκαση του κατηγορουμένου πλέον συζύγου της για τα αδικήματα της κατ’ εξακολούθηση συκοφαντικής δυσφημίσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως. Είναι καταφανές ότι ουδείς προσέρχεται να καταθέσει κραυγαλέα ψεύδη σε ένορκη βεβαίωση αν δεν συνδέεται στενά φιλικά ή συγγενικά με το πρόσωπο που φιλοδοξεί να αντλήσει οφέλη από αυτά τα κραυγαλέα ψεύδη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο συνήγορος της γυναίκας.

Τα στραβά μάτια από το ΑΤ Κολωνού

 

Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ηλ. Μίχος σχετιζόταν με το αστυνομικό τμήμα, το οποίο παράλληλα έκανε τα στραβά μάτια σε κάθε μήνυση που κατατίθετο σε βάρος του ανθρώπου υπέρ του οποίου κατέθεσε. Υπενθυμίζεται ότι ο Μίχος έχει φωτογραφηθεί ακόμη και με τον πρώην διοικητή του εν λόγω τμήματος, ο οποίος πάντως έχει διαψεύσει ότι είχε οποιαδήποτε σχέση μαζί του.

Οπως αναφέρεται στο εξώδικο, η υπόθεση της δωδεκάχρονης κινητοποίησε τη γυναίκα και τον συνήγορό της για ένα περίεργο γεγονός που άπτεται ενδεχόμενων παραλείψεων των αστυνομικών που υπηρετούσαν στο ΑΤ Κολωνού το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020. Πρόκειται για το διάστημα που κατατέθηκαν στο συγκεκριμένο τμήμα δώδεκα μηνύσεις για το σοβαρό αδίκημα της παραβίασης της υποχρέωσης προς διατροφή. Για την πράξη αυτή προβλέπεται σύλληψη του καταγγελλομένου με αυτόφωρη διαδικασία, πράγμα που, όπως φαίνεται, δεν συνέβη ποτέ, ενώ, όπως περιγράφεται στο εξώδικο, ουδέποτε καταγράφηκε έστω και προσπάθεια αναζήτησης του μηνυομένου.

Ωστόσο προκύπτει ότι κάθε φορά που κατατίθετο μήνυση επισημαινόταν στον εκάστοτε αστυνομικό του τμήματος Κολωνού πού ακριβώς θα βρίσκεται ο μηνυόμενος σε μια συγκεκριμένη ημέρα και σε συγκεκριμένες ώρες. Αυτό εξάλλου ήταν εύκολο να διαπιστωθεί, αφού ο μηνυόμενος είχε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες επικοινωνίας, σύμφωνα με απόφαση προσωρινής διαταγής, και πήγαινε πάντα στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του για να παραλάβει τα παιδιά του. Οι δώδεκα μηνύσεις, με τις οποίες όπως φαίνεται η αστυνομία ουδέποτε ασχολήθηκε, κατατέθηκαν από τις 6 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020 και σε όλες τις περιπτώσεις υποδείχτηκε, σύμφωνα με το εξώδικο, στους αστυνομικούς πότε και πού να βρίσκονται ώστε να συλλάβουν τον σύζυγο. Οι μηνύσεις μάλιστα κατατίθεντο πάντοτε πρωινές ώρες, ώστε οι αστυνομικοί να έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα ώστε να προχωρήσουν σε σύλληψη του καταγγελλομένου, πράγμα όμως που δεν έκαναν ποτέ.

Η κατάθεση Μίχου υπέρ του συζύγου

Τα ερωτήματα ασφαλώς πληθαίνουν από το γεγονός ότι ο Μίχος έχει καταθέσει ενόρκως υπέρ του συζύγου. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2018 ο 53χρονος είπε ενώπιον συμβολαιογράφου ότι ο σύζυγος που αρνείται να πληρώσει διατροφή και δεν συλλαμβάνεται γι’ αυτό, παρότι το προβλέπει ο νόμος, είναι πολύ ευγενικός άνθρωπος και στοργικός πατέρας, ότι κάθε φορά που επισκέπτεται τα παιδιά του εκείνα είναι χαρούμενα και ότι δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αυτά επισκέπτονται την επιχείρησή του, δηλαδή το σουπερμάρκετ στον Κολωνό, με τη μητέρα τους.
Ο ίδιος βεβαίωσε μάλιστα ότι έχει γίνει μάρτυρας βίαιης συμπεριφοράς απέναντί τους από τη μητέρα τους, η οποία τους φώναζε και τα χτυπούσε. Το πλέον προκλητικό, με δεδομένο ποιος μέρα τη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι ο Μίχος, είναι το γεγονός ότι σε αποστροφή του κατά την ίδια κατάθεση είπε ότι κάποια στιγμή ένιωσε την ανάγκη να πλησιάσει ένα γονιό, δηλαδή τον πατέρα που δεν πληρώνει διατροφή, και να του πει ότι πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά του.

Κάτι τέτοιο έχει ισχυριστεί άλλωστε και σε ό,τι αφορά τη γνωριμία του με το δωδεκάχρονο κοριτσάκι που βίαζε και εξέδιδε αφού, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, υποδυόμενος κι εκεί τον «καλό Σαμαρείτη» της περιοχής, ζήτησε από τη φτωχή μητέρα της ανήλικης να την απασχολεί στο μαγαζί του για να βγάζει το χαρτζιλίκι της.
Σε ό,τι αφορά τώρα την υπόθεση στην οποία κατέθεσε υπέρ του πατέρα, δεδομένων των παραπάνω ζητείται διά του εξωδίκου από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αφενός να χορηγηθούν όλα τα δελτία συμβάντων και στοιχεία για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να βρεθεί και συλληφθεί ο μηνυόμενος, αφετέρου να ερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα από τα όργανα του αστυνομικού τμήματος.

Στην ένορκη κατάθεσή του υπέρ του γνωστού του και σε βάρος της μητέρας δύο ανηλίκων ο κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού ανήλικης και της μαστροπείας εμφανίζεται ως προστάτης των παιδιών και αναφέρει προκλητικά ότι ένιωσε την ανάγκη να πλησιάσει ένα γονιό, δηλαδή τον γνωστό του υπέρ του οποίου κατέθετε, και να του πει ότι πρέπει να κάνει κάτι για να προστατεύσει τα παιδιά του. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του βάλλει εναντίον της μάνας και την κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται άσχημα και βίαια στα παιδιά της 03 Σε εξώδικο που έχει σταλεί στο ΑΤ Κολωνού και το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ καταγγέλλεται ότι αστυνομικοί του τμήματος της περιοχής, με το οποίο ο Μίχος είχε σχέσεις, δεν αναζήτησαν ποτέ τον γνωστό του, ο οποίος αρνείται να πληρώσει διατροφή στη σύζυγό του, για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτόφωρου, παρότι είχαν κατατεθεί σε βάρος του δώδεκα μηνύσεις κι ενώ γνώριζαν πού και πότε να τον εντοπίσουν. Με το εξώδικο ζητούνται στοιχεία για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να βρεθεί και να συλληφθεί ο μηνυόμενος και να ερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα από τα αστυνομικά όργανα του ΑΤ Κολωνού

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter