Το πρόσωπο του κυκλώνα «Ίρμα» από το διάστημα (Video)

Το πρόσωπο του κυκλώνα «Ίρμα» από το διάστημα (Video)

Συγκλονιστικές εικόνες που δείχνουν το μέγεθος και την ορμή του καταστροφικού τυφώνα Ίρμα κατέγραψαν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την μετακίνηση του τυφώνα στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες. Η Ίρμα φαίνεται να κινείται με δύναμη πάνω από τη Φλόριντα, την ώρα που οι αρχές έκαναν έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές που θα χτυπήσει. Η ανησυχία είναι τόσο μεγάλη που ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ αποκάλεσε την Ίρμα «φονική καταιγίδα».

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι ο τυφώνας μετακινείται από το ένα σημείο της πολιτείας στο άλλο. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να βρουν εύκολα καταφύγιο ή κάποιο σημείο που θα είναι ασφαλές από τους ανέμους και το νερό.

Η καταστροφική πορεία της Ίρμα ξεκίνησε με κατεύθυνση της Νότια Φλόριντα. Ξύπνησαν μνήμες του σαρωτικού περάσματος του τυφώνα Άντριου αλλά και των πρόσφατων καταστροφών από τον τυφώνα Χάρβει. Ο πληθυσμός μετακινήθηκε τότε στα βόρεια και τα δυτικά. Μέχρι το Σάββατο το πρωί, όμως, ο τυφώνας είχε ήδη φτάσει δυτικά. Μέσε σε λίγες ώρες οι πόλεις της Τάμπα και του Φορτ Μάγιερς, από ασφαλή καταφύγια, μπήκαν στο στόχαστρο του τυφώνα.

«Αισθάνομαι ότι η καταιγίδα μας κυνηγάει», είπε στους New York Times η 51χρονη Αντονέλα Τζιαναντόνιο, που πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα να μετακινείται με το αυτοκίνητο από τη μία άκρη της πολιτείας στην άλλη μαζί με τους ηλικιωμένους γονείς της. 

https://www.youtube.com/watch?v=_5JyYIwtGP0

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter