Το πρώτο φιλί μεταξύ ανδρών στο ελληνικό θέατρο (Photo)

Το πρώτο φιλί μεταξύ ανδρών στο ελληνικό θέατρο (Photo)

Ο Σπύρος Μπιμπίλας θέλοντας να τιμήσει την ημέρα κατά της ομοφοβίας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ανέσυρε από το προσωπικό του αρχείο μια φωτογραφία του 1981 που τον δείχνει να ανταλλάσσει φιλί με τον ηθοποιό Γιώργο Κροντήρη για τις ανάγκες της παράστασης «Η μοίρα και τα μάτια των ανδρών».

Την φωτογραφία συνόδευε και η παρακάτω δήλωση: «42 χρόνια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους. Ενα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλάδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγαλη επιτυχία..Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδου Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντίνου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας.Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault.Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο κ φίλο Γιώργο Κροντηρη (το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ, μέρα κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβίας αξίζει να το μνημονεύουμε… Ειμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter