Γεννήθηκε στον Καναδά

Το πρώτο παιδί με μη προσδιορισμένο φύλο

«Θέλω να το μεγαλώσω με τέτοιο τρόπο ώστε σε μερικά χρόνια να μπορεί μόνο του να μου πει τι θέλει να είναι. Έως τότε θα του δώσω όσο περισσότερη αγάπη μπορώ και θα το υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις» είπε ο Κόρι Ντότι στο ειδησεογραφικό δίκτυο του Καναδά CBC.

Ο Κόρι Ντότι είναι ο ένας από τους δύο γονιούς του ηλικίας 8 μηνών Σίριλ, ενός παιδιού για το οποίο οι αρχές του Καναδά δεν έχουν καταγράψει στο πιστοποιητικό γέννησης, το φύλο του. Αντί για τα νομικώς κατοχυρωμένα “F” (θηλυκό) και “M” (αρσενικό) υπάρχει το “U” (unspecified ή unssigned= μη προσδιορισμένο).

Στη Βρετανική Κολούμπια, στην καναδική πολιτεία όπου ζει η οικογένεια του παιδιού, εξετάζεται αυτή την περίοδο το θέμα των μη δυαδικών οικογενειών και το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού καθεστώτος προσδιορισμού του φύλου. Μία από τις παραμέτρους του θέματος είναι αν θα αναφέρεται το χαρακτηριστικό “U” στις ταυτότητες και στα υπόλοιπα έγγραφα των πολιτών ή αν δεν θα αναφέρεται τίποτα απολύτως.

Ο Κόρι Ντόνι είναι δραστήριο μέλος οργάνωσης που ασχολείται με την εξάλειψη από τα δημόσια έγγραφα στοιχείων που αναφέρονται στο φύλο του ατόμου. Έχει ταχθεί κατά της αναγραφής ενός τρίτου χαρακτηριστικού υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο εμπεριέχει κινδύνους για να καταστεί το άτομα θύμα διάκρισης και βίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.