Το Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάζει αν θα παραταθεί η κράτηση των Τούρκων Αξιωματικών

Το Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάζει αν θα παραταθεί η κράτηση των Τούρκων Αξιωματικών

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάζεται αυτεπάγγελτα η επικύρωση ή όχι της παράτασης της κράτησης, επί τρίμηνο, των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στη γείτονα χώρα.

Σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών εξετάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας η επικύρωση ή όχι της παράταση της κράτησής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που κατηγορούνται από το καθεστώς Ερντογών για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

«Δεν θεωρούμε ότι ένας αθώος θα πρέπει να παραμείνει έστω και μία ημέρα κρατούμενος», φέρονται να δήλωσαν ενώπιον του δικαστηρίου από το οποίο οποίοι ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν αναμένεται να εκδοθεί σήμερα η απόφαση.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο,κατόπιν δική τους επιθυμία για να υποστηρίξουν το αίτημα τους.

Κατά την μεταγωγή τους αλλά και καθόλο το διάστημα της διαδικασίας τα μέτρα ασφαλείας μέσα κι έξω από τα δικαστήρια ήταν δρακόντεια.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε περιμετρικά του κτηρίου, ενώ ακόμα και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιούσαν έρευνες παντού .Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ παρέτεινε την κράτηση των 8 για ακόμα 3 μήνες, εν αναμονή της απόφασης για τη χορήγηση ή όχι ασύλου. για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter