Το ψέμα του Άδωνι Γεωργιάδη

Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθειά του δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και συγκεκριμένα ότι έξι μέρες πριν φύγει από το Υπουργείο Υγείας, εξαφάνισε μια έκπτωση που αφορούσε τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) ανεβάζοντας τις λιανικές τιμές.

Ο Γεωργιάδης ψευδώς στην απάντησή του, λέει πως η μεθόδευσή του είχε ως αντίβαρο τα rebate (εκπτώσεις) στις φαρμακοβιομηχανίες. Μόνο που ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν υπέγραψε καμιά απόφαση για rebate. Τέτοια απόφαση υπογράφτηκε στις 14 Αυγούστου 2014, από τον μετέπειτα υπουργός Υγείας, Μάκη Βορίδη, και στο υπουργείο αναζητούν ακόμη, μάλιστα, αν, τελικά ,ίσχυσε ποτέ. Άρα ο Γεωργιάδης υπέγραψε απλώς να καταργηθεί η έκπτωση 13% και κανένα rebate.

Το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ψεύδεται, αποκαλύπτεται και από έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, έγγραφο στο οποίο αναφέρεται σαφώς ότι: «για τα φαρμακευτικά προϊόντα της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 3816/2010 (ΦΥΚ), όπως τροποποιημένος ισχύει, που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία δεν εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τα rebates και τις εκπτώσεις των φαρμακείων».

Ακόμα περιμένουμε λοιπόν την αληθινή απάντηση από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, διότι άλλο rebate κι άλλο debate...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.