Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ποια άλλα νησιά θα επισκεφθεί

Το Rainbow Warrior της Greenpeace στη Ζάκυνθο ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης

Από το νησί της Caretta caretta, τη Ζάκυνθο, ένα νησί με παγκόσμια αναγνωρισμένο φυσικό πλούτο και ταυτόχρονα μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης εξαιτίας της υπερκατανάλωσης και του αναποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, ξεκίνησε την ελληνική περιοδεία του ενάντια στο πλαστικό μίας χρήσης, το πλοίο Rainbow Warrior της Greenpeace.

Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα μπορούν να ξεναγηθούν στο πλοίο και να ενημερωθούν για την εκστρατεία την Παρασκευή 21 Ιουλίου, 10:00 - 14:00 και 17:00 - 20:00.

Το πλαστικό μίας χρήσης έχει κατακλύσει τις ζωές μας και έχει μετατρέψει τις θάλασσές μας στις μεγαλύτερες χωματερές του κόσμου. Σκοτώνει τη θαλάσσια ζωή, επιδρά αρνητικά στα θαλάσσια οικοσυστήματα, εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα και πιθανότατα και στο πιάτο μας. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται 4,3 δις πλαστικές σακούλες, 2 δις πλαστικά μπουκάλια για νερό και αναψυκτικά και 300 εκατ. πλαστικά ποτήρια του καφέ[3]. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα στην πηγή του, ώστε να μειωθεί ριζικά η παραγωγή και η κατανάλωση του πλαστικού μίας χρήσης και να ενισχυθεί η επαναχρησιμοποίηση.

Το Rainbow Warrior στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηράκλειο (24 - 25 Ιουλίου) και τη Σύρο (30 - 31 Ιουλίου).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.