Το Ρέθυμνο διεκδικεί το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας της Κομισιόν

Το Ρέθυμνο διεκδικεί το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας της Κομισιόν

 

Το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διεκδικεί ο Δήμος Ρεθύμνης στις Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων στις διακριθείσες ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021.

Η Εβδομάδα Κινητικότητας είχε ως κεντρικό θέμα «Ασφαλείς και Υγιείς με Βιώσιμη Κινητικότητα» και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απονείμει δύο Βραβεία «European Mobility Week», τα οποία θα δοθούν σε δύο δήμους που προώθησαν με επιτυχία τη βιώσιμη αστική κινητικότητα κατά την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου. Ένα Βραβείο για τον Σχεδιασμό Αειφόρου Αστικής Κινητικότητας (SUMP Award) και ένα Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας της ΕΕ (EU Urban Road Safety Award), το οποίο διεκδικούν ο Δήμος Ρεθύμνης μαζί με τη Φλωρεντία της Ιταλίας και τη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για το Δήμο Ρεθύμνης το γεγονός ότι επελέγη μεταξύ εκατοντάδων προηγμένων ευρωπαϊκών πόλεων και κατετάγη στις τρεις φιναλίστ μεταξύ δύο οργανωμένων, σύγχρονων και μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, τη Φλωρεντία και τη Βαρσοβία, είναι σημαντική διάκριση. Την διάκριση αυτή, επιβεβαιώνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο ανακοίνωσης που εξέδωσε για τις υποψηφιότητες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ρεθύμνης που αναδείχθηκε στους 3 φιναλίστ, εντυπωσίασε τους κριτές επειδή πέτυχε να εξισορροπήσει το ρόλο της πόλης ως κύριος τουριστικός προορισμός με τις ανάγκες των κατοίκων του, μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την προσβασιμότητα και μειώνουν τα τροχαία ατυχήματα εστιάζοντας στην “ενεργή κινητικότητα” (πεζή και ποδήλατο) και στη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter