Το Reuters αποκαλύπτει χακάρισμα – μαμούθ στο Twitter με θύματα 200 εκατ. χρήστες

Το Reuters αποκαλύπτει χακάρισμα – μαμούθ στο Twitter με θύματα 200 εκατ. χρήστες

Μεγάλη… επιχείρηση hacking με την υποκλοπή των διευθύνσεων e-mail περισσότερων από 200 εκατομμυρίων χρηστών αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο ερευνητή ασφαλείας.

Τα e-mail δημοσιεύθηκαν σε διαδικτυακό φόρουμ με θέμα το hacking, μία διαρροή που «θα οδηγήσει δυστυχώς σε πολλές επιθέσεις χάκερ, στοχευμένο phishing και δημοσίευση προσωπικών στοιχείων (doxing)», σύμφωνα με τον Άλον Γκαλ, συνιδρυτή της εταιρείας κυβερνοασφάλειας, Hudson Rock. «Είναι μία από τις πιο σημαντικές διαρροές που έχω δει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Reuters, το Twitter δεν έχει σχολιάσει το παραμικρό για το συμβάν, με τον Γκαλ να καταγγέλλει για πρώτη φορά το περιστατικό με ανάρτηση στα social media στις 24 Δεκεμβρίου.

Το Reuters επισημαίνει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αν τα δεδομένα στο φόρουμ ήταν αυθεντικά και προέρχονταν από το Twitter. Στιγμιότυπα από το φόρουμ όπου διέρρευσαν τα δεδομένα την Τετάρτη (4/1), έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Ο Τρόι Χαντ, δημιουργός του ιστότοπου ενημέρωσης χρηστών για παραβιάσεις «Have I Been Pwned», εξέτασε τα δεδομένα που διέρρευσαν και επιβεβαίωσε τη διαρροή σε ανάρτησή του στο Twitter.

Προς ώρας, δεν υπήρχαν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του χάκερ ή των χάκερ πίσω από την επίθεση. Μπορεί να έλαβε χώρα κάποια στιγμή το 2021, δηλαδή πριν ο Ίλον Μασκ εξαγοράσει την εταιρεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter