«Το ρίφι» – Το βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη παρουσιάζεται στον Ιανό

«Το ρίφι» – Το βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη παρουσιάζεται στον Ιανό

Το νέο βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη, με τίτλο «Το Ρίφι» ή ως που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος… παρουσιάζεται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/to-rifi-0534713

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο Πετρονήσι, στο νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, γεννιέται ένα παιδί που χάνει τη μητέρα του πάνω στη γέννα. Ο βοσκός πατέρας του, άγριος και ακοινώνητος, θα το κρύψει σε μια στάνη ψηλά στο βουνό και θα το μεγαλώσει με τα ζώα, χωρίς ποτέ κανείς να πληροφορηθεί την ύπαρξή του.

Ο Χαδιώτης Βασιλάς, ο βασικός ήρωας του μυθιστορήματος, δεν θα συναντήσει άνθρωπο, δεν θα πάει σχολείο, δεν θα βγάλει ταυτότητα. Πρόβατα, κατσίκια, μουλάρια, σκυλιά και πουλιά τού κρατούν παρέα στο μικρό του σύμπαν, που συμπληρώνεται από χωράφια με ελιές, σιτάρια, κριθάρια και μελίσσια.

Μόλις κλείνει τα 18, γίνεται η μεγάλη ανατροπή στη ζωή του.

Η κοινωνία ανακαλύπτει την ύπαρξή του, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω του, η επιστήμη και το θέαμα τον διεκδικούν, κι εκείνος γνωρίζει μια ζωή που δεν φανταζόταν: τον έρωτα και, κυρίως, μέχρι πού φτάνει η δύναμη του μυαλού του.

Έως πού θα φτάσει αλήθεια;

Ένα μυθιστόρημα για την αθωότητα, την αγάπη, τον άνθρωπο, τη φύση, σε μια «άλλη Ελλάδα» των τελευταίων 250 χρόνων, μέσα από τους ανθρώπους ενός μικρού νησιού στην άκρη του χάρτη. Ήρωες του ’21, πειρατές, καπεταναίοι και βοσκοί σε μια οικογένεια που γενιά με γενιά άλλαζε δραματικά, λες και κάποιος με ένα μαγικό ραβδί έπαιζε παιχνίδια με τα πρόσωπα και την Ιστορία.

Κι ένα παιδί που μεγάλωσε σαν ρίφι.

Όσο για το τι σημαίνει η λέξη «ρίφι» στα πετρονησιώτικα, θα το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο και στα 16 του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Ως δημοσιογράφος εργάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια στην εφημερίδα Τα Νέα, σε διάφορες επιτελικές θέσεις, κάνοντας παράλληλα εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σήμερα αρθρογραφεί στο Ποντίκι.

Ως συγγραφέας έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα, μια συλλογή διηγημάτων, ένα βιβλίο για παιδιά και πολλά θεατρικά έργα, ενώ έχει σχεδιάσει και έχει επιμεληθεί περισσότερες από 100 συλλεκτικές εκδόσεις.

Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και αν. μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter