Το Rolex του Πολ Νιούμαν έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ – Πόσο πουλήθηκε

Το Rolex του Πολ Νιούμαν έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ – Πόσο πουλήθηκε

Ένα μηχανικό ρολόι Rolex το οποίο ανήκε στον ηθοποιό Πολ Νιούμαν δημοπρατήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ρολόι χειρός που πωλείται από οίκο δημοπρασιών, σύμφωνα με τον οίκο Phillips.

Αυτό το Rolex Daytona το είχε κάνει δώρο στον Αμερικανό ηθοποιό το 1969 η σύζυγός του Τζόαν Γουντγουόρντ, την περίοδο που γύριζε την ταινία «Άσσοι της Ταχύτητας και του Ιλίγγου», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζέιμς Γκόλντστον, όπου υποδυόταν έναν οδηγό αγώνων ταχύτητας.

Ο Νιούμαν ήταν κι ο ίδιος οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και λάτρης της ταχύτητας κι είχε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 1965. Η σύζυγός του είχε γράψει στο πίσω μέρος του ρολογιού το μήνυμα «DRIVE CAREFULLY ME» (σ.σ να οδηγείς προσεκτικά, υπογραφή: εγώ).

Το ρολόι κατοχυρώθηκε στη δημοπρασία που έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε έναν αγοραστή, ο οποίος ως συνήθως δεν θέλησε να αποκαλυφθεί, έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε 12 λεπτά, επισήμανε ο οίκος Phillips, ο οποίος εξειδικεύεται στην ωρολογοποιία.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2016 όταν ένα ρολόι Patek Philippe πωλήθηκε στο ποσό των 11,1 εκατομμυρίων δολαρίων στη Γενεύη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter