Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» βρίσκεται πλέον στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα

Ο επικεφαλής των Ατομικών Επιστημόνων, Ρόμπερτ Ρόσνερ, αλλάζει τους δείκτες στο ρολόι της αποκάλυψης.

Το πασίγνωστο ρολόι που συμβολίζει το πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα από την ολοκληρωτική καταστροφή, μετακινήθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Για αρκετό καιρό, οι δείκτες του ρολογιού ήταν κολλημένοι στα δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ήτοι στα 120 δευτερόλεπτα. Ωστόσο πλέον, υπήρξε μία αλλαγή και η χρονική απόσταση από τα «μεσάνυχτα της ανθρωπότητας» είναι πλέον τα 100 δευτερόλεπτα. 

Το ρολόι «συστήθηκε» στην ανθρωπότητα το 1947 από την οργάνωση «Bulletin of the Atomic Scientists» και συμβολίζει το πόσο κοντά βρισκόμαστε ως ανθρωπότητα από την ολοκληρωτική καταστροφή.

Το ενημερωτικό δελτίο των Ατομικών Επιστημόνων αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι δείκτες μετακινήθηκαν, τονίζοντας πως για την αλλαγή ευθύνεται η μειωμένη πολιτική δράση όσον αφορά το θέμα της κλιματικής αλλαγής αλλά και η δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί. Μάλιστα, το δελτίο απευθύνεται σε πολίτες και ηγέτες, τονίζοντας πως η ανθρωπότητα βρίσκεται: «Πιο κοντά από ποτέ», στον όλεθρο.

«Η ανθρωπότητα συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύο σοβαρούς κινδύνους - τον πυρηνικό πόλεμο και την κλιματική αλλαγή. Απειλές συνοδευόμενες από τις τακτικές κυβερνοπολέμων»

Αξίζει να σημειωθεί πως, αρχικά, το ρολόι είχε τοποθετηθεί στα επτά λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, έχοντας ως ρόλο να υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα τους κινδύνους μιας πυρηνικής καταστροφής. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.