Το σακούλι με τα κουκιά

Το σακούλι με τα κουκιά

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται άφησε τις ελληνικές ομάδες χαμογελαστές και αισιόδοξες για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων του μπάσκετ. Όσες δεν κέρδισαν υπέστησαν ανώδυνες ήττες και έμειναν ζωντανές στο κυνήγι μεγαλεπήβολων στόχων.

Ακόμα και εκείνες που έφυγαν από το παρκέ ηττημένες δεν έμειναν με το σακούλι αδειανό. Η άσχημη απόδοση π.χ. του Παναθηναϊκού ή του Άρη θα λησμονηθεί γρήγορα, αν δεν λησμονήθηκε ήδη. Τίποτε άλλο δεν μετράει αυτή την εποχή, παρά μόνο η συλλογή των κουκιών.

Οι δύο ομάδες που μονομάχησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν εκείνες που παρουσιάστηκαν με το χειρότερο hangover στην Ευρώπη. «Ήμουν βέβαιος ότι θα εμφανιζόμασταν άδειοι στο γήπεδο», ομολόγησε ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά το συναρπαστικό 83-82 του Παναθηναϊκού επί της Ούνιξ Καζάν.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν χλιαρή άμυνα, άργησαν πολύ να βρουν ρυθμό και χρειάστηκαν τους ηρωισμούς των Μπουρούση, Σίνγκλετον, Τζέιμς για να ξεφορτωθούν τους επικίνδυνους Ρώσους. Το νικητήριο τρίποντο του τελευταίου ήταν το μεγάλο κόλπο της 23ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, προσωπικότητα και «refuse to lose» νοοτροπία.

Επτά στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague, o Παναθηναϊκός εδραιώθηκε στην 5η θέση, με απόσταση τουλάχιστον 3 βαθμών από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός της προνομιούχου οκτάδας. Μάλιστα η 9η Νταρουσάφακα είναι ο προσεχής αντίπαλος του κυπελλούχου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε ένα μεγάλο διπλό στην Κωνσταντινούπολη, μολονότι έπαιξε χωρίς τον τραυματισμένο Βασίλη Σπανούλη. Η Φενέρμπαχτσε αντεπιτέθηκε στο τέλος και πήρε τα ηνία με σερί 15-0, αλλά το τελικό 67-64 δεν κάνει ιδιαίτερη ζημιά στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Ολυμπιακός παραμένει 3ος μπροστά από τη Φενέρ, απέχει δύο σκαλοπάτια από τον 5ο Παναθηναϊκό και τρία από τους λοιπούς μνηστήρες της τετράδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι τέσσερις της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου θα μπουν στα πλέι-οφ με πλεονέκτημα έδρας (1ος-8ος, 2ος-7ος, 3ος-6ος, 4ος-5ος, , σειρά μάξιμουμ πέντε αγώνων). Ο Ολυμπιακός εκστρατεύει την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ.

Ο ηττημένος του επεισοδιακού τελικού του Αλεξανδρείου Άρης κλονίστηκε στο Στρασβούργο, αλλά προστάτευσε το +18 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε με το 70-81 στους 16 του μπασκετικού Champions League. Οι Κάμινγκς, Ζάρας κράτησαν το φρούριο όταν οι Γάλλοι έφτασαν τη διαφορά στους 20 πόντους.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην επόμενη φάση με τρεις ομάδες, αφού πέρασαν με περιφανείς νίκες η ΑΕΚ (75-54 τη λιθουανική Γιουβέντους Ούτενα στο ΟΑΚΑ) και ο ΠΑΟΚ (82-78 την ομόχρωμη Παρτίζαν στο Βελιγράδι). Μάλιστα ο βόρειος «Δικέφαλος» προερχόταν από εντός έδρας ήττα στο πρώτο ματς (74-76).

Πλέον, αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σε διπλούς αγώνες την πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος Μονακό, ο Άρης θα αναμετρηθεί με την έμπειρη αλλά ντεφορμέ Βιλερμπάν, ενώ ο ΠΑΟΚ θα γνωρίσει την εξωτική Τενερίφη, όπου θα ζευγαρώσει με την 2η της ισπανικής Λίγκας Ιμπεροστάρ Τενερίφε.

Και οι τρεις ομάδες μας θα δώσουν το πρώτο από τα δύο παιχνίδια σε ελληνικό έδαφος: Τρίτη οι «Δικέφαλοι», Τετάρτη ο Άρης. Ακολουθούν διπλά προημιτελικά και μετά φάιναλ-φορ, στην έδρα μία από τις ομάδες που θα μετάσχουν στα ημιτελικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter