Το Σαλβαδόρ κερδίζει το στοίχημα του bitcoin 

Το Σαλβαδόρ κερδίζει το στοίχημα του bitcoin 

Ενώ το κρυπτονόμισμα ξεπερνά τα 40.000 δολάρια, ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι η χώρα πραγματοποιεί ένα κέρδος της τάξης των 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κέρδος αυτό (2,8%) είναι προσωρινό και σχετικά μικρό, όμως είναι αξιοσημείωτο και ωθεί τη χώρα να ισχυριστεί ότι κερδίζει το στοίχημα του κρυπτονομίσματος. Το κρυπτονόμισμα κυμαίνεται αυτή την Τρίτη στα $41.500. 

«Κερδίζουμε αλλά δεν πουλάμε»

Τη Δευτέρα, ο Μπουκέλε έγραψε στην πλατφόρμα Χ, πρώην Twitter, ότι «με την τρέχουσα τιμή του bitcoin, αν πουλούσαμε θα παίρναμε πίσω όλο το κεφάλαιο με κέρδος $3,6 εκ.».

«Φυσικά, δεν έχουμε καμία πρόθεση να πουλήσουμε, αυτός δεν ήταν ποτέ ο στόχος μας. Γνωρίζουμε πλήρως ότι η τιμή θα συνεχίσει να παρουσιάζει διακυμάνσεις στο μέλλον, αυτό δεν επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ. Το  Σαλβαδόρ, το οποίο υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα τον Σεπτέμβριο του 2021, κατέχει επί του παρόντος 2.381 bitcoin στο ταμείο του. Η χώρα αγόρασε τα περισσότερα από τα bitcoin της με μέση τιμή $40.000.

Όλα δεν ήταν τόσο απλά για τη χώρα που πόνταρε σε ένα περιουσιακό στοιχείο του οποίου η αξία μειώθηκε απότομα το 2022 μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου Terra Luna και στη συνέχεια του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης FTX. Κάποια στιγμή, το χαρτοφυλάκιο bitcoin της χώρας «έπεσε στα 45 εκατομμύρια δολάρια, με λογιστική αξία 103 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε το ειδικό σε θέματα κρυπτονομισμάτων σάιτ Cointelegraph.

Κερδοφόρα πρωτοβουλία

Το στοίχημα που ξεκίνησε πριν από λίγο περισσότερο από δύο χρόνια αρχίζει να αποδίδει καρπούς για τα οικονομικά της χώρας. Για το Σαλβαδόρ, ο στόχος δεν ήταν το κέρδος, αλλά η παροχή ενός σταθερού χρηματοοικονομικού δικτύου σε μια χώρα που έχει το 70% του πληθυσμού της χωρίς τραπεζικό λογαριασμό.

Σαφώς, η τρέχουσα άνοδος των κρυπτονομισμάτων μετατρέπει αυτό το τρελό στοίχημα σε μια κερδοφόρα πρωτοβουλία. Ίσως ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, έλαβε 100.000 satoshi (κλάσμα του bitcoin) από την Jan3, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο bitcoin. Αυτή η εμπειρία θα μπορούσε να τον κάνει να πάρει πρωτοβουλίες υπέρ του πιο γνωστού κρυπτονομίσματος.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter