Το Σάββατο στις 7μ.μ. από την πλατεία Κλαυθμώνος το «Athens Pride»

Το Σάββατο στις 7μ.μ. από την πλατεία Κλαυθμώνος το «Athens Pride»

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/9/2021 το φετινό Athens Pride, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μ.μ. και κατάληξη μπροστά στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά παρέλαση υπερηφάνειας, χωρίς συναυλία και χωρίς λειτουργία περιπτέρων. Θα υπάρχει τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων και χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές του φετινού Athens Pride τονίζουν πως πέρασε ένας χρόνος μέσα στην πανδημία με τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ να μένουν στο συρτάρι και την κυβέρνηση να αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας.

«Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι. Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα», σημειώνουν και εξηγούν ότι σκοπός της παρέλασης είναι να θυμηθούν αυτά που δίνουν κουράγιο στην LGBTQI+ κοινότητα ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα σε μια ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση

«Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη. Σε καλούμε να είσαι μαζί μας» τονίζουν οι διοργανωτές, και επισημαίνουν:

«Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες. Έναν χρόνο με τις διεκδικήσεις μας να μένουν στο συρτάρι και με μια κυβέρνηση που αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι».

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην ανακοίνωσή της τονίζει πως η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξελίσσεται σε ζήτημα επιβίωσης, επισημαίνοντας ότι  «ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλες μειονότητες βλέπουμε καθημερινά τα δικαιώματά μας να καταπατούνται από την κυβέρνηση. Βλέπουμε τις ζωές μας να μικραίνουν και να περιορίζονται σε μικρόκοσμους οριοθετημένους από βιοπολιτικές και από ειρωνικά αυτοαποκαλούμενα “υπουργεία πολιτικής προστασίας και προστασίας του πολίτη”. Από εγκληματικά λάθη που στοιχίζουν σε φυσικό πλούτο, δάση, βιοποικιλότητα και εν τέλει ανάσες»

Και προσθέτει:

«Το φετινό AthensPride θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας για όλα όσα μας στερούν. Χαρακτήρα διεκδίκησης για όλα όσα μας ανήκουν. Δεν θα είναι ούτε γιορτή, ούτε πάρτι. Γι’ αυτό καλούμε όλα όσα πιστεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο, να έρθουν αυτό το Σάββατο στις 19.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και να διαδηλώσουμε».

Διαβάστε επίσης: 

Οι 146 «επιφανείς Έλληνες» που αντιδρούν στο γάμο των ομοφυλόφιλων

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter