Το ΣΔΟΕ κατέσχεσε μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι του Πειραιά

Το ΣΔΟΕ κατέσχεσε μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι του Πειραιά

Σημαντική επιτυχία σημειώθηκε χθες, Τρίτη, από τους υπάλληλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι POTI της ΓΕΩΡΓΙΑΣ και είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά στις 26-11-2018. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου (Bill of Lading) παραλήπτης του φορτίου ήταν εταιρία με έδρα στα Σκόπια, είχε δε ως δηλωθέν εμπόρευμα «1610 ΠΑΚΕΤΑ LAMINATE» και τελικό σταθμό εκφόρτωσης το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν αιτήματος του ΣΔΟΕ στις 26-11-2018 το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Την επόμενη ημέρα 27-11-2018 κλιμάκιο υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής ύστερα από την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή της Υπηρεσίας μας «DIABLO» πραγματοποίησε φυσικό έλεγχο σε αυτό και διαπίστωσε πως αντί για το δηλωθέν εμπόρευμα (πακέτα LAMINATE) περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών. Διαπιστώθηκε δε, η ύπαρξη δύο αρχικών σειρών με το πραγματικό δηλωθέν εμπόρευμα ενώ το υπόλοιπο εμπορευματοκιβώτιο ήταν πλήρες λαθραίων τσιγάρων. Η τακτική αυτή είναι γνωστή με την ορολογία «Τάπα» και χρησιμοποιείται από τους λαθρέμπορους τσιγάρων προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των ελεγκτικών αρχών.

Ειδικότερα στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 12.500.000 τεμάχια τσιγάρων μάρκας PRESIDENT SLIMS. Το εμπορευματοκιβώτιο με το σύνολο του εμπορεύματός του κατασχέθηκε από την Υπηρεσία μας, η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής ενώ συνεχίζεται η περαιτέρω έρευνα για τον εντοπισμό των παραληπτών.

Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.600.526,47 € .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter