Το σεξιστικό σχόλιο Πλεύρη και η κουτσομπολίστικη ερώτηση Κεγκέρογλου στην «Κελέση»

Το σεξιστικό σχόλιο Πλεύρη και η κουτσομπολίστικη ερώτηση Κεγκέρογλου στην «Κελέση»

Ένα σεξιστικό σχόλιο από τον Θάνο Πλεύρη και μία ερώτηση που θυμίζει πάνελ εκπομπής μεσημεριανής ζώνης από τον Βασίλη Κεγκέρογλου στηλιτεύουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της εξέτασης της «Αικατερίνης Κελέση» από κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απαντώντας σε ερώτηση μέλους της Προανακριτικής, η προστατευόμενη μάρτυρας φέρεται να είπε: «Στα παντελόνια που φοράω, σας λέω την αλήθεια». Τότε, ο εισηγητής της ΝΔ -κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- φέρεται να παρενέβη προβαίνοντας σε ένα σεξιστικό σχόλιο με προφανείς στοχεύσεις για την ταυτότητα της μάρτυρος: «Ε, όχι και παντελόνια… Φουστάνια…». «Με προσβάλλετε» αντέδρασε αρχικά η μάρτυρας, προσθέτοντας πως είναι η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ακολούθησε το ερώτημα του εισηγητή του ΚΙΝΑΛ, το οποίο παραπέμπει σε εκπομπές… κοινωνικού ενδιαφέροντος. «Ξέρετε κανέναν πολιτικό; Αν βγαίνατε καμία βόλτα…» φέρεται να είπε απευθυνόμενος στην «Κελέση» ο Β. Κεγκέρογλου, με την μάρτυρα να εξοργίζεται. «Τι λέτε, αυτές είναι κουβέντες καφενείου» φέρεται να απάντησε η προστατευόμενη μάρτυρας, με τον εισηγητή του ΚΙΝΑΛ να επανέρχεται: «Δηλαδή, δεν είδατε πολιτικό να χρηματίζεται». Η μάρτυρας φέρεται να ανταπάντησε πως αυτοί είναι ισχυρισμοί του βουλευτή και πως εκείνη έχει καταθέσει την αλήθεια.

Κανένα ενδιαφέρον της ΝΔ για την αποκάλυψη της «σκευωρίας»

Σύμφωνα με διαρροές που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ, ο εισηγητής της ΝΔ παρουσιάζεται στοχοπροσηλωμένος στην αποκάλυψη της ταυτότητας της μάρτυρος αντί στην αποκάλυψη της «σκευωρίας Novartis».

«Δεν γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο. Δεν γνωρίζω τίποτε για την υπόθεση που ερευνάτε» φέρεται να τόνιζε σε κάθε ευκαιρία η «Κελέση», με τον Θάνο Πλεύρη να την ρωτά ποιος πήρε την πρωτοβουλία για να την καλέσει να καταθέσει για την υπόθεση Novartis. Η μάρτυρας φέρεται να απάντησε πως ήταν πρωτοβουλία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, με τον εισηγητή της ΝΔ να επιμένει: «Σας είπαν οι εισαγγελείς πώς σας βρήκανε και σας κάλεσαν;». Η «Κελέση» φέρεται να απάντησε αρνητικά και ο Θ. Πλεύρης συνέχισε ρωτώντας την αν έχει καταθέσει στις αμερικανικές Αρχές. «Όχι» φέρεται να απάντησε η μάρτυρας, απορρίπτοντας το σενάριο να είναι ταυτόχρονα προστατευόμενη μάρτυρας και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

Σε εκείνο το σημείο, ο βουλευτής της ΝΔ φέρεται -κατά τις πηγές του ΚΙΝΑΛ- να παραθέτει σειρά ερωτημάτων που σκοπό είχαν να αλιεύσουν την πραγματική ταυτότητα της «Κελέση».

Ακολουθεί ο διάλογος όπως διέρρευσε:

Πλεύρης: Εσείς ήσασταν κοντά στον κ. Φρουζή και έχετε καταθέσει όσα έχετε καταθέσει;

«Κελέση»: Όχι.

Πλεύρης: Ποια ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή;

«Κελέση»: Δεν γνωρίζω.

Πλεύρης: Την κα Μαραγγέλη την γνωρίζετε;

«Κελέση»: Ακουστά την έχω.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter