Το Σικάγο έγραψε ιστορία με την εκλογή της πρώτης αφρομερικανίδας ομοφυλόφιλης δημάρχου (Photos – Video)

Το Σικάγο έγραψε ιστορία με την εκλογή της πρώτης αφρομερικανίδας ομοφυλόφιλης δημάρχου (Photos – Video)

Οι ψηφοφόροι του Σικάγου εξέλεξαν χθες Τρίτη μια μαύρη, δηλωμένη ομοφυλόφιλη, δήμαρχο της πόλης τους, εξέλιξη χωρίς προηγούμενο στην αμερικανική μεγαλούπολη, την οποία σημαδεύουν οι κοινωνικές ανισότητες και η βία που συνδέεται με τα πυροβόλα όπλα. 

Η Λόρι Λάιτφουτ, 56 ετών, πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας, η οποία είχε ιδίως ηγηθεί μιας επιτροπής που έλεγχε τη δράση της αστυνομίας, κέρδισε με διαφορά την Τόνι Πρέκγουινκλ, Δημοκρατική πολιτικό και Αφροαμερικανή όπως και η ίδια. Η Λάιτφουτ έλαβε το 74% των ψήφων, κατά τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, με τα περισσότερα ψηφοδέλτια να έχουν πλέον καταμετρηθεί. Έκανε εκστρατεία με προοδευτικό πρόγραμμα, υποσχόμενη κυρίως να μειώσει τις κοινωνικές και φυλετικές ανισότητες.

Στον δήμο του Σικάγου από το 1837 δήμαρχος υπήρξε Αφροαμερικανός μόνο μία φορά και γυναίκα επίσης μόνο μία φορά. Το Σικάγο θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ με μια μαύρη γυναίκα επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου. Η Λόρι Λάιτφουτ θα γίνει επίσης η πρώτη δηλωμένη ομοφυλόφιλη που θα αναλάβει την αυτοδιοίκηση στην πόλη των 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων, τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, όπου η δυσπιστία ανάμεσα στην αστυνομία και τις εθνικές και φυλετικές μειονότητες είναι εδραιωμένη, οι ανισότητες μεταξύ των συνοικιών βαθιές και η εγκληματικότητα υψηλή.





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter