Το σκεπτικό της προφυλάκισης Φιλιππίδη – «Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων»

Το σκεπτικό της προφυλάκισης Φιλιππίδη – «Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων»

Ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων έκριναν ανακρίτρια και εισαγγελέας τον Πέτρο Φιλιππίδη που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών γυναικών συναδέλφων του.

Ο κατηγορούμενος αξιολογήθηκε από τις δικαστικές αρχές ως άνθρωπος που επί σειρά ετών επέδειξε δράση από τη θέση του ισχυρού, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγράφονται στο ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες και εκτελέστηκε σήμερα με την μεταφορά του καλλιτέχνη στις φυλακές της Τρίπολης.

Οι δικαστικοί λειτουργοί φαίνεται μεταξύ άλλων να επικαλούνται για την απόφαση τους την «μακρά περίοδο δράσης» του κατηγορούμενου, η οποία καταγράφεται από το 2008 έως και το 2014, διάστημα που αφορά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του και οδήγησαν στην απαγγελία κατηγορίας από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που ερεύνησε την υπόθεση.

Ο Π. Φιλιππίδης, σύμφωνα με την κρίση της Δικαιοσύνης, κατά το επίμαχο διάστημα φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, γεγονός που καταγράφηκε ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την κατάληξη της χθεσινής διαδικασίας. Μάλιστα φαίνεται να κρίθηκε ως επιβαρυντικό στοιχείο η καταγγελλόμενη «ιδιαίτερη σκληρότητα» που επέδειξε στα θύματα κατά την διάρκεια της τέλεσης των πράξεων που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς και οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν σε βάρος του ότι αν και αντιστάθηκαν, εκείνος δεν κάμφθηκε συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον τους.

Οι δικαστικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εφόσον ο προφυλακιστέος πια, Π. Φιλιππίδης, επανέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες είναι πιθανό να επαναλάβει αντίστοιχα αδικήματα.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε η 15η Τακτική Ανακρίτρια σε βάρος του κ, αναφέρεται ότι ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

H μία από τις δύο απόπειρες βιασμού ήταν αυτή που είχε καταγγείλει στο Documento η ηθοποιός Α.Γ. και φέρεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014, κατά την οποία ο κατηγορούμενος φέρεται να κλείδωσε την καταγγέλουσα μέσα στο αμάξι του σε απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Στη δεύτερη καταγγελία για απόπειρα βιασμού την οποία και πάλι είχε αποκαλύψει το Documento η καταγγέλουσα υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010, στο θέατρο Μουσούρη και συγκεκριμένα στο καμαρίνι του ηθοποιού στο οποίο και πήγε προκειμένου να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter