Το σκληρό μήνυμα Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την Τράπεζα Πειραιώς

Το σκληρό μήνυμα Τσίπρα στον Μητσοτάκη για την Τράπεζα Πειραιώς

«Οι μπαταχτσήδες εφοπλιστές, ως γνωστόν είναι ευεργέτες και όχι στρατηγικοί κακοπληρωτές», σημείωσε σκωπτικά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το απόγευμα στη βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

«Αλλά ας μη κρυβόμαστε», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής στη χώρα είναι το ίδιο το κόμμα σας κύριε Μητσοτάκη αλλά και εσείς προσωπικά. Και σας ρωτάω: Πώς μπορεί να αισθάνεστε όταν το κόμμα σας έχει πάνω από 300 εκ δανεικά και αγύριστα και την ίδια στιγμή ετοιμάζεστε να πτωχεύετε νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα και να ρευστοποιείτε τη πρώτη τους κατοικία για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ; Εσείς οι πιο καραμπινάτοι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Εσείς και οι ίδιες οι τράπεζες βέβαια. Οι στρατηγικότεροι των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας έβαλε στο στόχαστρο την Τράπεζα Πειραιώς μετά και τις αποκαλύψεις του Documento, αναρωτώμενος:

«Ελπίζω τουλάχιστον να μη τολμήσετε τώρα που θέλετε να πτωχεύετε νοικοκυριά για λίγες χιλιάδες ευρώ, να κάνετε το χατίρι των μετόχων στην Τράπεζα Πειραιώς. Που από ότι μαθαίνω δεν επιθυμούν να πληρώσουν για δεύτερη φορά τους οφειλόμενους τόκους, ύψους 165 εκ ευρώ, από το δάνειο των 2 δις, το λεγόμενο cocos, που έλαβαν από το ελληνικό δημόσιο. Ελπίζω να μη το τολμήσουν και να μη το τολμήσετε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter