Το SMS καταργείται, τα πρόστιμα μένουν: 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας (Video)

Το SMS καταργείται, τα πρόστιμα μένουν: 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας (Video)

Μπορεί το SMS να καταργείται από την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο για τα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν όσοι δεν φορούν μάσκα σε όποιες περιπτώσεις θεωρείται υποχρεωτική.

Δείτε επίσης: Η επόμενη ημέρα: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε κλειστούς χώρους, χωρίς δακτύλιο η Αθήνα – Ποια μαγαζιά ανοίγουν

Ειδικότερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Αρης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ, όταν ρωτήθηκε αν θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση μη χρήσης προστατευτικής μάσκας, απάντησε: «Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι».

«Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου», πρόσθεσε.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή αλλά και από εργαζόμενους σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. 

Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί «αυστηρή σύσταση» για χρήση υφασμάτινης ή άλλης μάσκας για όσους εργάζονται σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και τους πελάτες τους ενώ το ίδιο ισχύει και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δείτε επίσης: «Αυστηρή σύσταση» για περιορισμένη κυκλοφορία το βράδυ – Τι… σημαίνει άραγε αυτό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter