Το Σωματείο Εργαζομένων Χορού σε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Αθήνας για μη τήρηση των δεσμεύσεών του

Το Σωματείο Εργαζομένων Χορού σε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Αθήνας για μη τήρηση των δεσμεύσεών του
Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ (Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού)

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ) πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθήνας σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στις 11:30 απαιτώντας την άμεση απάντηση στις επανειλημμένες τους εκκλήσεις για επικοινωνία και ενημέρωση για την έκβαση των δεσμεύσεων προς το Σωματείο τους, εδώ και 11 μήνες, μετά την τελευταία τους τηλεδιάσκεψη.

Ακολουθεί σύντομο ιστορικό και επισυνάπτεται η επιστολή διαμαρτυρίας που απεστάλη στο Δήμο Αθηναίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών, τον ΟΠΑΝΔΑ και την Τεχνόπολη

“Τον Οκτώβρη του 2020 ο κύριος Μπακογιάννης μαζί με το επιτελείο του δεσμεύτηκε να σχηματίσουμε μια μεικτή ομάδα εργασίας η οποία όντως τέθηκε σε λειτουργία ένα μήνα μετά. Κατατέθηκαν λοιπόν προτάσεις, με την διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου κυρία Ευαγγελία Σοφρώνη να προχωρεί σε προφορική υπόσχεση παραχώρησης χώρων που διαχειρίζεται ο δήμος όπως και συνέχισης επεξεργασίας συγκεκριμένων σχεδίων.

Στη συνέχεια άγνωστο για ποιο λόγο αποφάσισε να αποσυρθεί τόσο από τις δεσμεύσεις όσο και από την εργασία προς άλλες εναλλακτικές, χωρίς καμία ενημέρωση και ανταπόκριση ενώ για μήνες δεχόταν τηλεφωνήματα και emails.

Οι καλλιτέχνες ξανά σε απόγνωση

Θεωρούμε λοιπόν εμπαιγμό προς το Σωματείο μας εκ μέρους του δήμου Αθηναίων εδώ και 11 μήνες τέτοιου είδους στάση.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους ο δήμος υπαναχώρησε και αθέτησε τις δεσμεύσεις του απέναντί μας, μπορούμε μόνο να κάνουμε εικασίες και να δώσουμε πολιτικές ερμηνείες . Αυτό όμως που θεωρείται ανεπίτρεπτο και καταγγέλλουμε δημόσια, είναι η αδιαφορία και επιδεικτική αγνόηση του δήμου Αθηναίων απέναντι σε ένα συλλογικό όργανο, σε ένα εργασιακό σωματείο που εκπροσωπεί έναν ολόκληρο κλάδο. Είναι υποχρέωση του Δημάρχου και του επιτελείου του να απαντούν στους δημότες και τα συλλογικά όργανα και να συνομιλούν μαζί τους. Είναι η ελάχιστη δημοκρατική προϋπόθεση της θέσης που υπηρετεί.

Τον καλούμε για μια ακόμα φορά να επαναφέρει σε λειτουργία την μεικτή ομάδα εργασίας που ο ίδιος ο κύριος Μπακογιάννης πρότεινε και σύστησε, με σκοπό να υλοποιηθεί η δέσμευση παραχώρησης των χώρων του θεάτρου Καλουτά καθώς και να συνεχιστεί η επεξεργασία των συνολικών σχεδίων έτσι όπως είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της συνάντησης στη 1 Δεκεμβρίου και αναφέρονται επιγραμματικά στην επιστολή.

Να σημειωθεί πως τον Ιούνιο του 2021 είχε σταλεί σχετική επιστολή που πάλι έχει μείνει αναπάντητη.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Το σώμα των μελών του Σωματείου μας καθώς και η κοινότητα του σύγχρονου χορού αναμένει να αναλάβει ο κύριος Μπακογιάννης και το επιτελείο του άμεσα τις ευθύνες τους.

Όλες και όλοι τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στις 11:30, στο Δημαρχείο Αθηνών, Αθηνάς 63″

Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter