Το «Σουσάμι Άνοιξε» πάει Μέση Ανατολή

Το «Σουσάμι Άνοιξε» πάει Μέση Ανατολή

Η δημοφιλής αμερικανική παιδική σειρά Sesame Street ξεκινά εκπομπή στα αραβικά για να στηρίξει τα παιδιά που έχουν βιώσει τον πόλεμο

Στη Συρία, το Λίβανο, την Ιορδανία και το Ιράκ θα ξεκινήσει να μεταδίδεται η γνωστή σειρά Sesame Street (στα ελληνικά «Σουσάμι Άνοιξε») με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά, κυρίως προσφυγόπουλα, να διαχειριστούν αισθήματα όπως θυμό, φόβο, απογοήτευση, νευρικότητα και μοναξιά.

Θα ονομάζεται «Ahlan Simsim», που σημαίνει «Καλώς ήρθες Σουσάμι», και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν δύο νέα μάπετ, η Μπασμά και ο Τζέντα. Ο Τζέντα θα είναι το καινούργιο πρόσωπο στη γειτονιά έχοντας αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι του. Σε κάθε 26λεπτο επεισόδιο τα δύο μάπετ θα εξερευνούν τον κόσμο παρέα με τους κλασικούς χαρακτήρες, όπως είναι ο Έλμο και ο Γκρόβερ.

Σε ένα επεισόδιο, μάλιστα, η Μπασμά βιώνει έντονο μετατραυματικό στρες και τα υπόλοιπα μάπετ την βοηθούν κάνοντας όλα μαζί ασκήσεις αναπνοών. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της αμερικανικής σειράς, που πρωτοβγήκε στον αέρα το 1969, είναι ένα από τα κυριότερα γνωρίσματα της.

«Μια από τις μεγαλύτερες ελλείψεις που συναντά κανείς στην ανθρωπιστική βοήθεια είναι ότι για τόσο καιρό μόλις το τρία τοις εκατό της βοήθειας διοχετεύεται στην εκπαίδευση και από αυτό μόνο ένα ελάχιστο κομμάτι καταλήγει στην προσχολική εκπαίδευση», υποστήριξε ο Σκοτ Κάμερον, παραγωγός του σόου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter