Το σπαρακτικό Video του Θοδωρή Παπαδουλάκη, σκηνοθέτη του «Νησιού» για τα άτομα με αναπηρία

Το σπαρακτικό Video του Θοδωρή Παπαδουλάκη, σκηνοθέτη του «Νησιού» για τα άτομα με αναπηρία

Το βίντεο είναι μικρό, 4 λεπτά με τίτλο «Ο Αδελφός μου». Ο σκηνοθέτης που καθήλωσε τους τηλεθεατές με την ματιά του στην τηλεοπτική σειρά «Το Νησί», Θοδωρής Παπαδουλάκης, έφτιαξε αυτή την ταινία για να αφυπνίσει αλλά και να δείξει ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στους δρόμους της πόλης που ζούμε.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, το Οινοποιείο Μανουσάκη, η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής (Pancretan Association of America/PAA) και η εταιρεία παραγωγής βίντεο Indigo View συνένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 4-5 λεπτών) η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει την παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια.

Η στάθμευση σε χώρους που προορίζονται για άτομα με κινητικά προβλήματα, η παρακώλυση κεκλιμένων επιπέδων πρόσβασης, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο, καθώς και η πραγματικότητα της ελλιπούς χωροταξίας είναι τα κύρια θέματα που θα θίγει αυτή η ταινία μικρού μήκους. Θα δείξουμε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά αλλάζοντας τις συνήθειές του και απαιτώντας καλύτερα πρότυπα από την κοινότητά του.

Ο διαδικτυακός τόπος #RespectLife αποτελεί μια πλατφόρμα που έχει ως σκοπό να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει όλους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη των Χανίων.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βοηθήσετε:

1) Μπορείτε να μοιραστείτε τις προσωπικές σας ιστορίες (βιντεοσκόπηση από το κινητό) σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε κατά τη μετακίνηση στην πόλη σας. Ανεβάστε την ιστορία σας στην πλατφόρμα #RespectLife (βλ. δικτυακό τόπο για περισσότερες λεπτομέρειες) ώστε να δώσετε έμπνευση για να δημιουργήσουν το σενάριο που θα βοηθήσει να θίξουν τα προβλήματα αυτά.

2) Κάντε μια δωρεά που θα τους βοηθήσει στην χρηματοδότηση της παραγωγής αυτής της ταινίας μικρού μήκους. Οποιοδήποτε ποσό θα αποτελέσει βοήθεια!

www.respectlife.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter