Το SPD θα ήθελε σε κυβέρνησή του εταίρους τους Πράσινους και την Αριστερά

Το SPD θα ήθελε σε κυβέρνησή του εταίρους τους Πράσινους και την Αριστερά

Oι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), των Πρασίνων και της Αριστεράς (Die Linke) είναι ανοικτοί εδώ και καιρό, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα από την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές και μετά από καμία πλευρά.

Το θέμα αναθέρμανε ο Ραλφ Στέγκνερ, αναπληρωτής πρόεδρος του SPD στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου «Funke Mediengruppe», σε πρόσφατη δήλωσή του. 

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) επιθυμεί να διατυπώσει προοδευτικές προοπτικές για ένα σύγχρονο αλληλέγγυο κοινωνικό κράτος, με την κοινωνικά αποδεκτή αναδιάρθρωση της βιομηχανικής μας κοινωνίας και με μια φιλοευρωπαϊκή πολιτική ειρήνης και ύφεσης με το μελλοντικό του πρόγραμμα. Εάν η Σοσιαλδημοκρατία κερδίσει έτσι ξανά την εμπιστοσύνη και αποκτήσει νέα δυναμική, είναι νοητή και δυνατή μια πλειοψηφία στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο / Bundestag πέραν της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Εταίροι για μια τέτοια πολιτική μπορούν να είναι σε αυτήν την περίπτωση οι Πράσινοι (De Gruenen) και η Αριστερά (Die Linke), που μπορούν και θέλουν να αναλάβουν ευθύνη για μια τέτοια πολιτική», δήλωσε ο Ραλφ Στέγκνερ, αναπληρωτής πρόεδρος του SPD στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου «Funke Mediengruppe» (Berliner Morgenpost, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Hamburger Abendblatt, Thüringer Allgemeine, Neue Ruhr/Neue Rhein Zeitung, Thüringer Allgemeine κ.α.).

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματός του κάλεσε επίσης τα δύο αυτά κόμματα σε συνεργασία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter