Το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη μετατράπηκε σε κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων (Photos)

Το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη μετατράπηκε σε κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων (Photos)

Σε κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων μετατρέπεται το ιστορικό κτίριο της οικίας Λέλας Καραγιάννη, της αγωνίστριας της Αντίστασης στην Κατοχή.

Ο δήμος Αθηναίων, η Microsoft και η μη κυβερνητική οργάνωση Social Innov, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ψηφιακή κατάρτιση 4.000 κατοίκων.

Στη διώροφη μονοκατοικία, που βρίσκεται στην Κυψέλη, θα φιλοξενηθούν επίσης, ομιλίες και ημερίδες για θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. Τη νέα εποχή για την οικία της Λέλας Καραγιάννη παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνη . Εκεί, μαθητές, άτομα τρίτης ηλικίας, άνεργοι, που αναζητούν μία νέα ευκαιρία, αλλά και μετανάστες θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε μαθήματα πλοήγησης στο διαδίκτυο, δημιουργίας ιστοσελίδων, προγραμματισμού, τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την καινοτομία και για εξειδικευμένα τεχνολογικά θέματα.

Στο κτίριο έχουν ήδη διαμορφωθεί δύο αίθουσες με 10 υπολογιστές σε κάθε μία, για εκπαιδευτική χρήση, ένα εργαστήριο με τρισδιάστατο εκτυπωτή και εξοπλισμό Arduino, καθώς και μία αίθουσα ομιλιών. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον Οδικό Χάρτη για την ψηφιακή Αθήνα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης τον Ιανουάριο του 2018, στοχεύοντας στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών, αποτελεσματικότερων λύσεων και περισσότερης διαφάνειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter