Το σπουδαστικό της Ασφάλειας υπό την Κεραμέως

Το σπουδαστικό της Ασφάλειας υπό την Κεραμέως

Είχαν δεν είχαν οι «άριστοι» του υπουργείου Παιδείας του Μητσοτάκη και της Κεραμέως και παρά τις έντονες αντιρρήσεις των πρυτάνεων των Ανώτατων Ιδρυμάτων πρόκειται να καταργήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, ανασυσταίνοντας τo πάλαι ποτέ σπουδαστικό της Ασφάλειας που έδρασε τα μεταπολεμικά χρόνια και καταργήθηκε στη μεταπολίτευση από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η υπουργός Παιδείας μαζί με τον πολλά βαρύ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ανακοίνωσαν χθες την ίδρυση μια ομάδας που θα υπάγεται στην αστυνομία, θα φορά ειδική στολή, θα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θα της παραχωρείται χώρος εντός των πανεπιστημίων και θα κάνουν περιπολίες στο πλαίσιο της φύλαξης, ενώ παράλληλα θα έχουν και προανακριτικά καθήκοντα, ενώ σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων θα προχωρούν τις διαδικασίες δικογραφιών.

Παρά τη δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι «δεν επιθυμούμε τρομοκρατημένα πανεπιστήμια αυτό το μέτρο αφορά μόνο στα πανεπιστήμια που έχει διαπιστωθεί επιχειρησιακά μεγαλύτερη παραβατικότητα», η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να εφαρμόσει πλήρη αστυνόμευση των ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει επίσημα ούτε η Ασφάλεια κατά τη διάρκεια της επτάχρονης χούντας.

Με πρόσχημα την ασφάλεια των πανεπιστημιακών χώρων ο Κυριάκος, ο Μιχάλης, η Νίκη και η παρέα τους αποφασίσει και επιβάλει νόμο και τάξη στην πανεπιστημιακή κοινότητα δια του ροπάλου της αστυνομίας.

Το κλίμα βαραίνει καθημερινά όλο και περισσότερο στα ανώτατα ιδρύματα, οι διοικήσεις των περισσοτέρων έχουν ξεκάθαρα ταχθεί κατά των αστυνομικών μέτρων, ενώ οι υπόλοιπες δεν διανοούνται καν να τεθούν καθαρά υπέρ τους ακόμη και αν οι πρυτάνεις τους έχουν ταχθεί σαφώς με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Νίκη Κεραμέως δεν επιθυμούν ανοιχτά και ελεύθερα πανεπιστήμια. Με Ανώτατα Ιδρύματα για λίγους και εκλεχτούς και τους υπόλοιπους υποψήφιους στα ιδιωτικά Κολέγια, θέλουν να απονεκρώσουν τελείως τη νέα γενιά και ελέγξουν τη γνώση. Γιατί διαχρονικά τα Πανεπιστήμια αποτελούν όχι μόνο χώρους καλλιέργειας της επιστημονικής γνώσης και του πολιτισμού, αλλά και προπύργια αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Κάτι που δεν πέτυχε ποτέ η Δεξιά σε όλες τις εκφάνσεις της όταν ανέβηκε στην εξουσία. Προσπαθεί ακόμη μια φορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι σίγουρο όμως ότι και τώρα θα αποτύχει, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν χρησιμοποιήσει.. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter