Το ΣτΕ ανέστειλε την απόφαση του ΕΣΡ για κλείσιμο του MEGA

Το ΣτΕ ανέστειλε την απόφαση του ΕΣΡ για κλείσιμο του MEGA

Ο πρόεδρος του_x000D_
Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή_x000D_
του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει_x000D_
η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. 

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο ίδιος ο σταθμός και ζητούσε να ακυρωθεί η 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία υποχρέωνε το σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του. Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του πάγωσε την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας Ηλίας Μάζος και η κυρία αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του ΕΣΡ απέρριψε με ψήφους 6-3 το αίτημα του καναλιού να χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό προκειμένου να συνεχίσει να εκπέμπει.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΡ, “το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του”.

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, ο σταθμός λειτούργησε επί πολλά έτη, με βάση διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27.11.2017)”.

Ο σταθμός, συνεχίζει η απόφαση του ΕΣΡ, “δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του, είναι δεν κοινώς γνωστό (πανελλήνια πασίδηλο) ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter