Το ΣτΕ δικαίωσε τον Σπυρίδωνα Οικονόμου

Το ΣτΕ δικαίωσε τον Σπυρίδωνα Οικονόμου

Αβάσιμοι κρίθηκαν οι ισχυρισμοί ΥΠΕΧΩΔΕ και ΙΓΜΕ για την πρόωρη παύση του πρώην γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Σπυρίδωνα Οικονόμου, ο οποίος παύθηκε πρόωρα από τα καθήκοντά του.

Ειδικότερα, με απόφαση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος (1.2.2010) ανακλήθηκε προγενέστερη υπουργική απόφαση (13.4.2009) με την οποία είχε διοριστεί ο κ. Οικονόμου στο ΙΓΜΕ και στη θέση του διορίστηκε ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου.

Το ΣτΕ με την υπ΄αριθμ. 2048/2017 απόφασή του αναφέρει ότι ο αρμόδιος υπουργός μπορεί να αποφασίσει την παύση ή την αντικατάσταση πριν από τη λήξη της θητείας, αν συντρέχει σοβαρός λόγος, ο οποίος καθιστά τον γενικό διευθυντή ακατάλληλο για την άσκηση των καθηκόντων του και η απόφαση του υπουργού πρέπει να είναι ειδικώς αιτιολογημένη.

Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρει το ΣτΕ η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση αναφέρει ως αιτιολογία «γενικώς και αορίστως λόγους εύρυθμης λειτουργίας του ΙΓΜΕ, χωρίς να προσδιορίζονται κατά τρόπο συγκεκριμένο οι λόγοι αυτοί, οι οποίοι επιβάλλουν την αντικατάστασή του» πριν από τη λήξη της θητείας.

Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΙΓΜΕ και ακύρωσε την σχετική υπουργική απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter