Το ΣτΕ έκρινε ότι ο ΟΛΠ μπορεί να ιδρύσει ναυπηγείο στο Πέραμα

Το ΣτΕ έκρινε ότι ο ΟΛΠ μπορεί να ιδρύσει ναυπηγείο στο Πέραμα

Σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές και τη νομοθεσία,είναι κατά την κρίση του ΣτΕ η ίδρυση ναυπηγείου του ΟΛΠ στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει ο ΟΛΠ ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του 2018 της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της περιφέρειας Αττικής ,της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την οποία είχε απορριφθεί αίτημά του για εγκατάσταση ναυπηγείου στην περιοχή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος.Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόρριψης η επίμαχη δραστηριότητα κατατάσσεται στην υψηλή όχληση και κατά την σχετική νομοθεσία «δεν επιτρέπεται η ίδρυση νέας δραστηριότητας υψηλής όχλησης εντός των ορίων της περιφέρειας Αττικής».

Τώρα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση του ΟΛΠ και αφού ακύρωσε την σχετική απόφαση, ανέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας για νέα κρίση.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση του ΣτΕ οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, δεν έλαβαν υπόψη όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην κατασκευή εγκαταστάσεων που παράγουν κατά την λειτουργίας τους υψηλούς ήχους .

Παρέμβαση υπέρ του Δημοσίου είχαν κάνει στο ΣτΕ ο Σύνδεσμός Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, η Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ναυπηγείων και Εργοδοτών Ναυπηγών Περάματος και εταιρείες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυπήγησης.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter